Με δύο παιχνίδια ολοκληρώνονται οι πρώτες μάχες της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, με την Ντιναμό Κιέβου να υποδέχεται την Μάντσεστερ Σίτι και την Αϊντχόφεν να φιλοξενεί την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Οι «σίτιζενς» θα προσπαθήσουν να κάνουν φέτος το παραπάνω βήμα στη διοργάνωση, διεκδικώντας την πρόκριση στους «8» για πρώτη φορά στην ιστορία τους, την ώρα που οι Ουκρανοί έχουν να βρεθούν σε νοκ – άουτ φάση από τη σεζόν 1996-1997.

Βέβαια η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι, έχει δύσκολη αποστολή, αφού η έδρα της Ντιναμό είναι απόρθητη εδώ και εννέα συνεχόμενα ευρωπαϊκά ματς, δηλαδή από τον Φεβρουάριο του 2014.

Οι Ντε Μπράινε, Μπονί, Νάβας και Ντελφ δεν βρίσκονται στη διάθεση του Πελεγκρίνι, ενώ η συμμετοχή των Μανγκαλά και Σανιά θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

Από την άλλη, ο τεχνικός της ουκρανικής ομάδας, Σεργκέι Ρεμπρόφ, δεν θα έχει στη διάθεση του, τον Αντούνες που είναι τιμωρημένος και τον Μοροζιούκ που είναι τραυματίας.

Οι πιθανές εντεκάδες

Ντιναμό Κιέβου: Σοβκόφσκι, Ντανίλο Σίλβα, Κατσέριντι, Ντράγκοβιτς, Βίντα, Ριμπάλκα, Γκάρμας, Μπουγιάλσκι, Γκονζάλες, Γιαρμολένκο, Τεόντορτσικ

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Κομπανί, Οταμέντι, Κλισί, Φερναντίνιο, Φερνάντο, Σίλβα, Τουρέ, Στέρλινγκ, Αγουέρο

Επιστροφή στη νοκ – άουτ φάση του θεσμού για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2006-2007 για την Αϊντχόφεν, που φιλοξενεί την Ατλέτικο Μαδρίτης, στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες μόλις δύο φορές στον θεσμό, όταν ήταν στον ίδιο όμιλο στην πρώτη φάση το 2008.

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε θα παρατάξει την ομάδα του με στόχο να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα, με τους Καράσκο, Μέντες και Παρτέι να είναι εκτός μάχης, ενώ για τους Ολλανδούς δεν μπορούν να υπολογίζονται ο τιμωρημένος Ντε Γιονγκ που είναι σημαντική απώλεια, την ώρα που Λεστιέν και Γκουαρδάδο είναι αμφίβολοι.

Οι πιθανές εντεκάδες

Αϊντχόφεν: Ζόετ, Αρίας, Μπρουμά, Μορένο, Βίλεμς, Φαν Χίνκελ, Γκουαρδάδο, Πρέπερ, Περέιρο, Λοκάντια, Νάρσινγκ

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Χουανφράν, Γοδίν, Χιμένεθ, Φιλίπε Λουίς, Κόκε, Γκάμπι, Σαούλ, Όλιβερ Τόρες, Γκριεζμάν, Φερνάντο, Τόρες

Αναλυτικά τα σημερινά παιχνίδια

Ντιναμό Κιέβου - Μάντσεστερ Σίτι (21.45 ΟΤΕSport 1)

Αϊντχόφεν - Ατλέτικο Μαδρίτης (21.45 ΟΤΕSport 2)

Γιώργος Σπανομανώλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Από τον εκκωφαντικό ύμνο μέχρι την έκρηξη στα γκολ: Η παρακάμερα του ΑΕΚ-Ρεάλ Μαδρίτης

Πρώτος σε κερδισμένες μονομαχίες στο Champions League ο Κοϊτά

Κυριακίδης: «Αναγνώριση για την ΑΕΚ οι δηλώσεις των Μουρίνιο και Μπέλιγχαμ»

Τσακίρης: «Η παρακαταθήκη από τη Ρεάλ, η τακτική ευελιξία του Νίκολιτς, ο τραυματισμός Ζούμπκοφ και η επόμενη μέρα»

Φοβερή κίνηση fair play του αρχηγού της Ντόρτμουντ με τους οπαδούς της Μπέτις στη Βεστφαλία!

Η ανάρτηση του Δουβίκα μετά από τη μαγική του εμφάνιση: «Απίστευτο συναίσθημα, ξεχωριστή στιγμή στη μεγαλύτερη σκηνή»

ΑΕΚ: Το ειδικό παράθυρο της UEFA και οι προϋποθέσεις για την αλλαγή του Ζούμπκοφ

Δεν γινόταν και αλλιώς: Στην κορυφαία ενδεκάδα της 4ης αγωνιστικής του C.L. o Δουβίκας!

Το «άντε γα....» στον Ντε Μπρόινε και η έκρυθμη κατάσταση στη Νάπολι

Ο πιο... τρελός και viral πανηγυρισμός του Champions League ανήκει σε παίκτη της Βίκινγκ!