Ο Πεπ Γκουαρντιόλα ανέλαβε τα ηνία της Μάντσεστερ Σίτι το καλοκαίρι του 2016. Από το ρόστερ της προηγούμενης χρονιάς, όπου η Σίτι είχε τερματίσει τέταρτη υπό τις οδηγίες του Μανουέλ Πελεγκρίνι, ο μοναδικός παίχτης που αγωνίζεται ακόμα με τους «πολίτες» είναι ο Κέβιν Ντε Μπρόινε μετά και τη φυγή του Ραχίμ Στέρλινγκ για την Τσέλσι. Οι δύο παίκτες είχαν μετακομίσει στην «μπλε μεριά του Μάντσεστερ», έναν χρόνο νωρίτερα από τον προπονητή τους.

Από τις μεταγραφές του πρώτου καλοκαιριού επί εποχής Γκουαρντιόλα, στο ρόστερ της Μάντσεστερ Σίτi παραμένουν οι Τζον Στόουνς, Ιλκάι Γκουντογκάν, Μάρλος Μορένο, μετά και τη φυγή του Ολεκσάντρ Ζιντσένκο ο οποίος από τη νέα σεζόν θα φορά τη φανέλα της Άρσεναλ.

Οι ακριβότερες μεταγραφές της ομάδας το καλοκαίρι του 2016 ήταν ο Τζον Στόουνς με 55,6 εκατ. ευρώ, ο Λίροϊ Σανέ με 52 εκατ. ευρώ και ο Γκαμπριέλ Ζεσούς για 32 εκατ. ευρώ. Τελικά η ομάδα παρέμεινε χωρίς κάποιο τίτλο, τερμάτισε τρίτη στο πρωτάθλημα, πίσω από Τσέλσι και Τότεναμ, με απολογισμό 23 νίκες, 8 ισοπαλίες και 4 ήττες.

Συνολικά ο Πεπ έχει ξοδέψει σε μεταγραφές για την Σίτi, πάνω από 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ. Τα περισσότερα χρήματα δαπανήθηκαν πέρυσι για τον Τζακ Γκρίλις, με την Άστον Βίλα να καρπώνεται το ποσό των 117,5 εκατοmμυρίων ευρώ, δεύτερος στη λίστα ο Ρούμπεν Ντίας που αγωνιζόταν στην Μπενφίκα, έναντι 68 εκατομμύριvn ευρώ και τρίτος ο Ριγιάντ Μαχρέζ, με την πρώην ομάδα του Λέστερ να λαμβάνει 67,8 εκατομμύρια ευρώ.

Υπό τις οδηγίες του η Σίτi έχει κατακτήσει τα πρωταθλήματα 2018, 2019, 2021 και 2022. Δηλαδή, τέσσερα από τα έξι που διεκδίκησε.

Επιμέλεια: Ανδρέας Παπαγιαννόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τα... σάρωσε όλα τα βραβεία της Premier League για τον μήνα Σεπτέμβριο η Μπράιτον!

Μάντσεστερ Σίτι: Κατέθεσε έφεση κατά της απόφασης ενοχής της

Premier League: Ο Γκρος νίκησε τον Κωστούλα και κέρδισε το βραβείο του παίκτη του μήνα

Αγγλική Ομοσπονδία για υπόθεση Σίτι: «Σημαντικές επιπτώσεις για την ακεραιότητα του αθλήματος»

Ρούι Πίντο: «Ο Ινφαντίνο γνώριζε από το 2014 τις παρατυπίες της Μάντσεστερ Σίτι»!

Απίστευτο: Δεύτερος παίκτης της Χαλ μέσα σε 3 εβδομάδες που τουμπάρει το αυτοκίνητό του κοντά στο προπονητικό κέντρο!

«Κορυφαίες ομάδες της Αγγλίας και η Ίντερ ενδιαφέρονται για τον Κωστούλα»

Teamtalk: Λίβερπουλ και Τότεναμ παρακολουθούν τον Τζολάκη

Στην αντεπίθεση η Etihad: Απειλεί ότι θα κινηθεί νομικά κατά της Premier League

Η εξομολόγηση Ρίτσαρντς για την ενοχή της Σίτι: «Απόλυτα συντετριμμένος, σπαρακτική αβεβαιότητα - Νιώθω θλίψη και θυμό»