Μετά από 28 χρόνια και τον «Τελευταίο Πειρασμό» του Νίκου Καζαντζάκη, ο Μάρτιν Σκορσέζε… βουτάει ξανά στα άδυτα του χριστιανισμού, με το πολυαναμενόμενο Silence («Σιωπή») -που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Σουσάκου Έντο, το οποίο εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1966- να ετοιμάζεται για την πρεμιέρα του στις αίθουσες!

Σε δύο, περίπου, μήνες, τα γυρίσματα της νέας ταινίας του κορυφαίου Αμερικανού σκηνοθέτη θα ολοκληρωθούν και αναμένουμε με πολύ μεγάλη ανυπομονησία το πρώτο τρέιλερ, ενός φιλμ, που, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Variety και αν ΔΕΝ πέσει… ψαλίδι στο μοντάζ, θα είναι κανονικό έπος, καθώς θα έχει διάρκεια 195 λεπτά!

Τα γυρίσματα του Silence γίνονται στην Ταϊβάν και πρωταγωνιστές είναι οι Λίαμ Νίσον, Κεν Γουατανάμπε, Άντριου Γκάρφιλντ, Άνταμ Ντράιβερ και Ισέι Ογκάτα. Μεγάλο μέρος της, δε, θα είναι στα ιαπωνικά! Η ιστορία τοποθετείται στην Ιαπωνία του 17ου αιώνα, την εποχή των άγριων διώξεων των χριστιανών. Ο πατέρας Ροντρίγκες, Πορτογάλος ιησουίτης, ταξιδεύει με έναν ακόμη ιερέα, για να διαπιστώσει αν όντως ο μέντοράς του έχει απαρνηθεί την πίστη του…

Το εντυπωσιακό είναι πως ο Σκορσέζε είχε ολοκληρώσει το σενάριο πριν 20 χρόνια, το μακρινό 1996, σε συνεργασία με τον Τζέι Κοκς! Απλά, τότε, το Χόλιγουντ «απαιτούσε» κάτι πιο… κερδοφόρο, σε μία εποχή (στα 90s) όπου τα στούντιο «σφάζονταν» για ολοένα και περισσότερα κέρδη! Πλέον, το έδαφος είναι καταλληλότερο, με την Paramount να παίρνει την απόφαση να αναλάβει εκείνη να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη ένα σπουδαίο βιβλίο, κάτι που είχε συμβεί πρώτη φορά το 1971, με την ιαπωνική ταινία του Μασαχίρο Σινόντα.

Μέχρι να αποφασίσει η Paramount πότε θα βγει στις αίθουσες (το πλάνο ήταν για μέσα στο 2016, αλλά μπορεί να πάει και το 2017) και ενώ περιμένουμε το τρέιλερ, δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τα γυρίσματα.













Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube