Η Dream Team μπορεί να τρομάζει με τους παίκτες που διαθέτει, ωστόσο σίγουρα θα είχε θέση και ο Κόμπι Μπράιαντ, όπως αποκάλυψε ο Μάικ Σιζέφσκι . Ο Αμερικάνος προπονητής δήλωσε ότι ήταν ο πρώτος που πήρε τηλέφωνο, όμως δεν κατάφερε να τον πείσει και να αναβάλει για λίγο την απόσυρση του από την ενεργό δράση.

Ο κόουτς του Ντιούκ ανέφερε: « Όταν μπορείς να έχεις στην ομάδα σου έναν από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών πρέπει να είσαι σίγουρος για το αν θέλει να παίξει και έτσι το πρώτο πράγμα που έκανα όταν άρχισα να σκέφτομαι ποιους παίκτες θα καλέσω στην προετοιμασία ήταν να τον πάρω τηλέφωνο. Η επιτυχημένη πορεία της ομάδας ξεκίνησε από αυτόν. Εάν ο Κόμπι δεν είχε πάρει την κατάσταση στα χέρια του στον τελικό με την Ισπανία στο Πεκίνο μάλλον δεν θα ήμουν εδώ τώρα ».

Ενώ στην συνέχεια πρόσθεσε, τι θα έκανε αν ο Κόμπι άλλαζε γνώμη και ήθελε να δώσει το «παρών» στο Ρίο: « Θα του έλεγα να δει ξανά το τελευταίο του παιχνίδι όπου έβαλε 60 πόντους και αν αυτός δεν ήταν ο τρόπος που θα ήθελε να αποχωρήσει να με ξαναπάρει. Στην εθνική δεν θα είχε την ευκαιρία να σουτάρει 50 φορές σε κάθε αγώνα. Η αλήθεια είναι πάντως πως του είχα κρατήσει μια θέση μέχρι να σιγουρευτώ πως δεν θέλει να έρθει »

Επιμέλεια: Δημήτρης Μαχαίρας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube