Μια άτυχη στιγμή είχε ο Γκουστάβο Σκάρπα, που θεωρείται κλεισμένος από τον Ολυμπιακό και θα πιάσει λιμάνι λογικά τον Ιανουάριο. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός της Παλμέιρας αποβλήθηκε στο 82ο λεπτό του επαναληπτικού προημιτελικού του Κόπα Λιμπερταδόρες απέναντι στην Παλμέιρας, όταν αφού πρώτα τον είχε κρατήσει αντικανονικά αντίπαλος, άπλωσε το πόδι για να προλάβει την μπάλα με αποτέλεσμα να κάνει ένα σκληρό μαρκάρισμα. Ο 28χρονος άσος αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με εννιά παίκτες, αφού είχε αποβληθεί στο 29’ ο Ντανίλο, επίσης κατευθείαν με κόκκινη για βίαιο μαρκάρισμα.



Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, που έγινε μικρότερο με την αποβολή και του Εντουάρντο Βάργκας με δεύτερη κίτρινη στο 96’ για την Ατλέτικο Μινέιρο, η Παλμέιρας πήρε την πρόκριση στα πέναλτι με 6-5. Ο κανονικός αγώνας και η παράταση έληξαν χωρίς γκολ (μετά το 2-2 του πρώτου αγώνα) και στη ρώσικη ρουλέτα ο Ρούμπενς απέτυχε για τους φιλοξενούμενους στην τελευταία εκτέλεση της ομάδας του.



Πλέον η Παλμέιρας στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει Εστουδιάντες ή Ατλέτικο Παραναένσε, που είχαν έρθει ισόπαλες χωρίς γκολ στη Βραζιλία (0-0). Η Βελέζ που απέκλεισε την Τάγερες με δύο νίκες (3-2, 0-1) θα αντιμετωπίσει στον άλλο ημιτελικό τη Φλαμένγκο που επίσης απέκλεισε με δύο νίκες την Κορίνθιανς (0-2, 1-0).

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube