Ακόμη ένα show προσέφερε στους 85.000 φίλους της που βρέθηκαν στο «Καμπ Νου» (και σε πόσους άλλους από τις τηλεοράσεις) η Μπαρτσελόνα.

Η ομάδα του Βαλβέρδε… θίχτηκε από το προσωρινό προβάδισμα της Τζιρόνα και τελικώς τη διέλυσε με σκορ 6-1, ανοίγοντας εκ νέου τη διαφορά της από την Ατλέτικο Μαδρίτης (ματς λιγότερο) στους 10 βαθμούς.

Οι φιλοξενούμενοι, λοιπόν, άνοιξαν το σκορ μόλις στο 3’ με τον Πορτού, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αμυντική αδράνεια των Πικέ-Ουμτιτί-Τερ Στέγκεν. Τι το ήθελε όμως…; Η συνέχεια ήταν εφιαλτική!

Οι Λιονέλ Μέσι και Λουίς Σουάρες… σήκωσαν μανίκια και το θέαμα ήταν καθηλωτικό. Μόλις δύο λεπτά αργότερα, ο Ουρουγουανός φορ ισοφάρισε (από ασίστ του «Λέο»), ενώ ακολούθησαν δύο τέρματα του Αργεντινού «μάγου», το ένα με προσωπική προσπάθεια και το άλλο με πανέξυπνη εκτέλεση φάουλ κάτω από το τείχος. Το ημίχρονο βρήκε τους «μπλαουγκράνα» να προηγούνται… ήδη με 4-1, χάρη σε μία εντυπωσιακή κούρσα του Μέσι, δική του μπαλιά για τον Κουτίνιο και νέα πάσα του Βραζιλιάνου για τον Σουάρες, ο οποίος πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, με την Μπάρτσα να κρύβει το τόπι.

Στο 66’ ο Κουτίνιο έβαλε τη δική του… υπογραφή στο «πάρτι» της Μπαρτσελόνα, καθώς με… φωτοβολίδα από μακριά, ανέβασε κι άλλο το δείκτη του σκορ. Το… κερασάκι στη τούρτα μπήκε στο 76’ με τον Σουάρες να κάνει χατ-τρικ από γύρισμα του 20χρονου Ντεμπελέ. Στα τελευταία λεπτά, ο Βερμάελεν θα μπορούσε να δει εξίσου το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, αλλά στάθηκε άτυχος λόγω… δοκαριού, ενώ στις καθυστερήσεις ο Τερ Στέγκεν κατέβασε ρολά σε εντυπωσιακή επέμβαση, που δεν επέτρεψε να αλλάξει το 6-1.



Το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 23/2

Λα Κορούνια-Εσπανιόλ 0-0

Σάββατο, 24/2

Θέλτα-Εϊμπάρ 2-0 (57’ Ασπας, 79’ Γκόμες)

Ρεάλ Μαδρίτης-Αλαβές 4-0
(44', 61' Κριστιάνο Ρονάλντο, 46' Μπέιλ, 89' πεν. Μπενζεμά)

Λεγκανές-Λας Πάλμας 0-0

Μπαρτσελόνα-Τζιρόνα 6-1
(5’, 44’, 76’ Σουάρες, 30’, 36’ Μέσι, 66’ Κουτίνιο – 3’ Πορτού)

Κυριακή, 25/2

Βιγιαρεάλ-Χετάφε
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Μάλαγα
Βαλένθια-Σοσιεδάδ
Σεβίλλη-Ατλέτικο Μαδρίτης

Δευτέρα, 26/2

Λεβάντε-Μπέτις

Η επόμενη (26η) αγωνιστική

Τρίτη 27/2

Εσπανιόλ - Ρεάλ Μαδρίτης
Τζιρόνα - Θέλτα

Τετάρτη 28/2

Μάλαγα - Σεβίλλη
Χετάφε - Λα Κορούνια
Μπιλμπάο - Βαλένθια
Έιμπαρ - Βιγιαρεάλ
Ατλέτικο - Λεγκανές

Πέμπτη 1/3

Μπέτις - Σοσιεδάδ
Λας Πάλμας - Μπαρτσελόνα
Αλαβές - Λεβάντε

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube