Μάλιστα, το ποσό που φέρεται να μεταφέρθηκε φθάνει τα 67.000.000 ευρώ, ενώ πλέον απέμειναν μόνο 10.000.000 ευρώ στα ταμεία της Βουλής.

Από την πλευρά του ο Ν. Βούτσης ισχυρίζεται μέσω διαρροών ότι «είναι προς το συμφέρον της Βουλής και του δημοσίου κι αν είχε γίνει κι αυτό και πέρσι η βουλή θα είχε κερδίσει 1,5 εκατ. ευρώ από τις αποδόσεις των επιτοκίων».

Υπενθυμίζεται ότι το 2015 το Μέγαρο Μαξίμου είχε επίσης ζητήσει τα αποθεματικά, ωστόσο η τότε Πρόεδρος Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε πει «όχι» στις… ορέξεις του Αλέξη Τσίπρα και των συνεργατών του!

Υπό αυτά τα δεδομένα, πλέον το κλίμα που έχει διαμορφωθεί θυμίζει έντονα το περασμένο καλοκαίρι όταν η κυβέρνηση ετοιμαζόταν για την «περήφανη διαπραγμάτευση», η οποία -επίσης- οδήγησε σε ένα νέο Μνημόνιο, που εν τέλει ψήφισε η Ολομέλεια.

Ο «φόβος» και εκείνη την περίοδο ήταν η πρόκληση κάποιου πιστωτικού γεγονότος, με δεδομένο ότι η συμφωνία με τους εταίρους βρισκόταν στον αέρα. Όπως, άλλωστε, σχολιάζουν ορισμένοι όσα συμβαίνουν περικλείονται στη λέξη: Deja vu…

Πηγή: liberal.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube