Έπαιξε για τους συμπατριώτες της και πάει να ανατρέψει όλα τα δεδομένα η Ουκρανία! Παρότι δεν προπονούνται με τις ομάδες τους και η χώρα τους βιώνει απίστευτες συνθήκες τους τελευταίους μήνες λόγω της εισβολής της Ρωσίας, οι ψυχωμένοι Ουκρανοί κατάφεραν να επικρατήσουν 3-1 της Σκωτίας μέσα στο «Χάμπτεν Παρκ» και πέρασαν στον τελικό των μπαράζ.

Εκεί, την ερχόμενη Κυριακή, θα κοντραριστούν με την Ουαλία για το τελευταίο εισιτήριο από τη ζώνη της Ευρώπης για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Φουλ ισορροπημένο το ξεκίνημα, με τους Ουκρανούς να βγάζουν δύναμη στον αγωνιστικό χώρο κάτι που είχε ως απόρροια να δεχτούν δύο κάρτες ως το 11ο λεπτό. Ενδιάμεσα, πάντως, οι φιλοξενούμενοι είχαν προλάβει να απειλήσουν αλλά ο Γκόρντον με τρομερή επέμβαση στέρησε το γκολ στον Τσιγκάνκοφ (8’). Στο 17’ η Ουκρανία απείλησε ξανά αλλά ο Γιάρεμτσουκ νικήθηκε από τον αντίπαλο πορτιέρε, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Χάνλεϊ έφτιαξε την πρώτη τελική της Σκωτίας αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ. Στο 20’ ο Γιάρεμτσουκ είχε ακόμη μια ευκαιρία, με τους Ουκρανούς να μετουσιώνουν στο 33’ την υπεροχή τους: Απίθανη εξηντάρα πάσα του Μαλινόφσκι, υπέροχο κοντρόλ και άψογη λόμπα του Γιαρμολένκο για το 1-0 των Ουκρανών που έμεινε ως το φινάλε του ημιχρόνου.



Με… φόρα μπήκε στο δεύτερο μέρος η Ουκρανία, αιφνιδιάζοντας απόλυτα τους Σκωτσέζους αφού στην πρώτη τους τελική κατάφεραν να κάνουν δύο τα τέρματά τους. Ήταν το 49ο λεπτό όταν ο Καραβάεφ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά με τον Γιάρεμτσουκ να πηδάει ψηλότερα απ’ όλους και με κεφαλιά να γράφει το 2-0. Τρία λεπτά αργότερα, λίγο έλειψε να βρουν και τρίτο τέρμα αλλά ο Γκόρντον κράτησε όρθια την ομάδα του στο σουτ του Γιαρμολένκο.



Στη συνέχεια, οι Ουκρανοί άρχισαν να οπισθοχωρούν και να δίνουν μέτρα στο γήπεδο στους γηπεδούχους, που πίεζαν. Στο 67ο λεπτό δε, είχαν μια τεράστια φάση να μειώσουν αλλά ο ΜακΓκιν δεν κατάφερε να σημαδέψει σωστά με το κεφάλι από τη μικρή περιοχή. Τέσσερα λεπτά μετά ο Τσιγκάνκοφ νικήθηκε από τον Γκόρντον, για να πανηγυρίσουν τελικά οι γηπεδούχοι και να πιστέψουν στο… come-back στο 79ο λεπτό με τον ΜακΓκρέγκορ να σκοράρει με καραμπόλα και την μπάλα να περνά την γραμμή πριν τη διώξει ο Στεπανένκο. Στα εναπομείναντα λεπτά όλη η Σκωτία βγήκε μπροστά, έδωσε τρελούς χώρους στους Ουκρανούς που τα έκαναν… χάλια στην τελική προσπάθεια, αλλά τελικά με την τρίτη τελική του προσπάθεια στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντόβμπικ διαμόρφωσε το τελικό 3-1 και έστειλε την ομάδα του με πανηγυρικό τρόπο στον τελικό.




ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Αισιοδοξία για Νεϊμάρ μετά τις δηλώσεις του Αντσελότι: «Είναι στο σωστό δρόμο, πρέπει να συνεχίσει με αυτόν τον τρόπο»

Σουάρεζ: «Αν με χρειαστεί η εθνική Ουρουγουάης θα είμαι εκεί»

Έλαβε τη νορβηγική υπηκοότητα και δηλώνει «παρών» για το Μουντιάλ ο Χάικιν της Μπόντο/Γκλιμτ

Μουντιάλ: «Εκτοξεύτηκαν» οι τιμές εισιτηρίων – Στα 10.990 δολάρια ο τελικός

Εκτός Μουντιάλ ο Ευαγγέλου-Οι διαιτητές για τη διοργάνωση της Βόρειας Αμερικής

Ρομάριο: «Η Βραζιλία μπορεί να κατακτήσει το Μουντιάλ, με τον Αντσελότι αποκτήσαμε ξανά αυτοπεποίθηση»

Ντοναρούμα για το περιβόητο πριμ: «Κανείς δεν ζήτησε τίποτα από την ομοσπονδία της Ιταλίας»

Έτοιμος να υπογράψει νέο συμβόλαιο με την Ομοσπονδία της Βραζιλίας ο Αντσελότι

Από τον παράδεισο στην κόλαση: O Λούντγκρεν βοήθησε τη Σουηδία να πάει Μουντιάλ και θα το χάσει λόγω ρήξης αχιλλείου!

Υπουργός Αθλητισμού Ιράν: «Λίγες οι πιθανότητες συμμετοχής στο Μουντιάλ, η κυβέρνηση θα αποφασίσει»