Η εμφάνιση του Έι Τζέι Σλότερ στη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ ήταν η καλύτερη της καριέρας του (μέχρι την επόμενη), όπως παραδέχεται μιλώντας στη SportDay. Ο 27χρονος γκαρντ, που είχε 23 πόντους με 7/10 τρίποντα, 4 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα σε 23 λεπτά, μιλά για το πού αποδίδει την εξαιρετική απόδοση της ομάδας του, ενώ υποκλίνεται στον Δημήτρη Διαμαντίδη, στο προπονητικό τιμ και τον κόσμο του «τριφυλλιού» που χαρακτηρίζει καλύτερο του κόσμου.

Αναλυτικά, ο Έι Τζέι Σλότερ μίλησε για:

-την απόδοσή του: «Μόλις έβαλα το πρώτο τρίποντο, είπα στον εαυτό μου, ότι θα είμαι ζεστός. Ειλικρινά δεν περίμενα τέτοια ποσοστά. Στο παρελθόν έχω βάλει επτά τρίποντα σε ένα ματς, αλλά πιστεύω ότι γενικά ήταν το καλύτερο ματς της καριέρας μου. Έχω αυτοπεποίθηση σε κάθε παιχνίδι, αλλά καμιά φορά είναι και θέμα τύχης αυτά τα σουτ».

-το πού αποδίδει την άνετη νίκη: «Η ομαδική δουλειά στο παρκέ, η πολύ καλή κυκλοφορία (25 ασίστ) και το καθαρό μυαλό. Υπήρχε εξαιρετική αλληλοκάλυψη από όλους. Ήμασταν συγκεντρωμένοι από το πρώτο δευτερόλεπτο γιατί δεν έπρεπε να αφήσουμε τη Φενέρ να επιβάλει τον ρυθμό της. Ήταν σαφέστατα το καλύτερο παιχνίδι μας φέτος και σε αυτό έπαιξε ρόλο και η άμυνα. Σίγουρα όποιος δει τα στατιστικά (14/27 δίποντα, 18/26 τρίποντα) θα τονίσει πως η επίθεση έδωσε τη νίκη, αλλά αυτό είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι η άμυνα όπως ανέφερα και παραπάνω. Δεν αφήσαμε τη Φενέρ να βρει εύκολα λύσεις και πάντα υπήρχε βοήθεια μεταξύ των παικτών της ομάδας. Εμφανιζόταν τείχος κάθε φορά».

-τον παράγοντα «πίεση»: «Η Ευρωλίγκα έχει πολλά παιχνίδια. Δεν υπήρχε θέμα πίεσης. Είχαμε στο μυαλό μας ότι μετά την ήττα από την Μπάγερν έπρεπε να επανέλθουμε, αλλά ως εκεί».

-τη συνέχεια για τον Παναθηναϊκό: «Είμαστε νέα ομάδα που κάθε μέρα χτίζει τον χαρακτήρα της στο παρκέ. Αυτή η νίκη δίνει το κάτι παραπάνω. Ήταν δυνατή, αλλά μετά το ματς του πρωταθλήματος, υπάρχει ο αγώνας με το Μιλάνο στο γήπεδό μας και θέλουμε να είμαστε έτοιμοι για να έχουμε και ανάλογη συνέχεια. Δεν πανηγυρίζουμε. Ούτε απογοητευτήκαμε όταν χάσαμε από την Μπάγερν. Πρέπει να κοιτάμε την επόμενη μέρα πάντα καθώς υπάρχουν πολλά παιχνίδια στην πορεία. Το θέμα είναι ότι πιστεύουμε πολύ ο ένας στον άλλο και αυτό βγαίνει στο παρκέ με ευχαρίστηση. Φυσικά μέσα σε όλα αυτά υπάρχει και ένα εξαιρετικό επιτελείο προπονητών που κάθε μέρα κάνουν εξαιρετικό σκάουτινγκ ώστε να ξέρουμε πως θα είμαστε διαβασμένοι και πως θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα αγωνιστικά "εμπόδια" που θα μας βάζουν οι αντίπαλοί μας».

-τον Διαμαντίδη: «Ο αρχηγός μας, είναι φοβερός παίκτης. Ήταν ο άνθρωπος που έδωσε το σύνθημα από την αρχή. Αυτός που μας έσπρωξε με τις πάσες του ώστε να πάρουμε μπροστά και να φτάσουμε σε μια τόσο επιβλητική νίκη. Ο Διαμαντίδης δίνει ασφάλεια και μας ανεβάζει την αυτοπεποίθηση και μόνο με την παρουσία του στο παρκέ».

-τη βοήθεια του κόσμου: «Είναι μακράν οι καλύτεροι οπαδοί της Ευρώπης και του κόσμου! Τι να πω, είναι εκπληκτικοί! Άλλωστε γι’ αυτούς παίζουμε. Για να είναι χαρούμενοι και να αποχωρούν περήφανοι από το γήπεδο, ακόμα και όταν δεν καταφέρουμε να κερδίσουμε. Μας βοήθησαν πάρα πολύ με την ενέργειά τους και μας έσπρωξαν σε αυτή τη σπουδαία νίκη και εμείς το απολαμβάνουμε. Τους ευχαριστούμε πολύ και θέλουμε το κάθε παιχνίδι να είναι γιορτή στο γήπεδό μας. Δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να έχουμε μία ακόμα καλύτερη συνέχεια».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube