Χειρότερη πρεμιέρα δεν μπορούσαν να περιμένουν στον Παναθηναϊκό. Δεν είναι μόνο η απώλεια των δύο βαθμών απέναντι στον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ (1-1), αλλά ταυτόχρονα εκείνη του Μάρκους Μπεργκ, που μετά το κάταγμα κλείδας που υπέστη θα χειρουργηθεί σήμερα και θα μείνει εκτός γηπέδων για 2-2,5 μήνες.

Στις τάξεις των «πράσινων» αντιλαμβάνονται πως δεν έπιασαν το επιθυμητό επίπεδο απόδοσης, αλλά εκφράζουν και οργή για τη διαιτησία του Θάνου. Στέκονται κυρίως στη φάση που ο Μπεργκ τραυματίστηκε και δεν καταλογίστηκε πέναλτι, αλλά και στις καθυστερήσεις που έγιναν. Τα παράπονα εκφράστηκαν από τον ίδιο τον Τάκη Φύσσα στον ρέφερι μετά το τέλος του αγώνα, ενώ ο Γιάννης Αλαφούζος αν και ήταν εμφανώς εκνευρισμένος επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των νέων παικτών, που θα γίνει την Τρίτη.

Ανοιχτό του φορ

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να υπολογίζει πιθανότατα μέχρι το τέλος Οκτωβρίου ή τις αρχές Νοεμβρίου στον πιο πολύτιμο ποδοσφαιριστή του. Ο Μάρκους Μπεργκ θα χάσει ένα μεγάλο μέρος του πρώτου γύρου στη Σούπερ Λίγκα και πολλά ματς του Europa League (εφόσον ολοκληρωθεί η αποστολή της πρόκρισης επί της Μίντιλαντ).

Στον Παναθηναϊκό υπάρχει έντονος προβληματισμός, καθώς ο Πέτριτς συνεχίζει να αντιμετωπίζει μυϊκά προβλήματα (χθες αποχώρησε με τράβηγμα στον προσαγωγό από το ζέσταμα) και δείχνει πως ακόμη δεν μπορεί να ηγηθεί της επίθεσης, ο Καρέλης κάνει πολλές δουλειές στην επίθεση αλλά δεν σκοράρει με τη συνέπεια του Σουηδού, ενώ ο Μπερίσα (που σήμερα περνά από ιατρικά και υπογράφει το δανεισμό του από τη Ρόμα) είναι 18 ετών και «άγουρος» για να στηριχτεί πάνω του η ομάδα. Υπάρχει σκέψη για την απόκτηση σέντερ φορ, αλλά ακόμη τίποτα περισσότερο ή συγκεκριμένο. Κάποιες φήμες (που δεν επιβεβαιώνονται) έφεραν στο προσκήνιο το όνομα του ελεύθερου και παλιού γνώριμου Δημήτρη Παπαδόπουλου. Ίδωμεν…

Μισός στη Δανία

Ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να ταξιδέψει με πολλές ελλείψεις στη Δανία για τον επαναληπτικό αγώνα των play offs με τη Μίντιλαντ την Πέμπτη. Εκτός πλάνων πέραν του Μπεργκ είναι ο Πέτριτς και πιθανότατα ο Πράνιτς (που έχει πρόβλημα στον οπίσθιο μηριαίο) και ο Κλωναρίδης, ενώ δεν είναι ακόμη διαθέσιμος ο Μπερίσα. Πάλι καλά που το 4-1 του πρώτου αγώνα προσφέρει μια σχετική ασφάλεια.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube