Εικόνες ντροπής είναι αυτές που αντίκρισαν τις περασμένες ημέρες στην περιοχή του Βαρθολομιού του δήμου Πηνειού εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων του δήμου και φιλόζωοι κάτοικοι.

Δεκαέξι αδέσποτα ζώα, «παγιδεύτηκαν» με φόλες. Τα ανυπεράσπιστα ζώα βρήκαν τραγικό θάνατο από δηλητηριασμένη τροφή που ασυνείδητος ή ασυνείδητοι σκόρπισαν στην περιοχή.

Εικόνες που προκαλούν σοκ και αποτροπιασμό εναντίον ανυπεράσπιστων ζώων ήρθαν στο φως της δημοσιότητας με τον αντιδήμαρχο του δήμου Πηνειού, Νίκο Γεωργόπουλο, να καταδικάζει το γεγονός.

Το περιστατικό έγινε γνωστό αρχές της εβδομάδας όταν εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου του δήμου Πηνειού, με επικεφαλής τον πρόεδρο, Δημήτρη Αθανασούλη, κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μια πρωτοφανή θηριωδία που προκάλεσε κάποιος ή κάποιοι στην περιοχή του Βαρθολομιού, θανατώνοντας με δηλητηριασμένη τροφή, δεκατέσσερα αδέσποτα ζώα.

Οι εθελοντές εμφανώς σοκαρισμένοι, δεν μπορούσαν να πιστέψουν την εικόνα που αντίκριζαν ενώ από τα δεκαέξι συνολικά ζώα που έφαγαν το δηλητήριο κατάφεραν να γλιτώσουν στο παρά πέντε μόνο δύο σκυλιά. Τραγικός απολογισμός έξι σκυλιά και οκτώ γάτες να πεθαίνουν αβοήθητα στο δρόμο.

«Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε ως Δημοτική Αρχή τέτοιες φρικιαστικές συμπεριφορές και εγκληματικές ενέργειες, όπως επίσης και οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος μικρών αδέσποτων σκύλων στην περιοχή του Βαρθολομιού.

Η φροντίδα αδέσποτων ζώων από τον Δήμο Πηνειού είναι δεδομένη. Να σταματήσει η ασυνείδητη εγκατάλειψη τετράποδων ζώων συντροφιάς στους δρόμους και πάνω από όλα η παράνομη και απάνθρωπη θανάτωσή τους. Καμία κακοποίηση ή θανάτωση ζώου δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητη», ανέφερε χαρακτηριστικά για το περιστατικό ο αντιδήμαρχος Οικονομικών – υπεύθυνος διαχείρισης των αδέσποτων του δήμου Πηνειού, Νίκος Γεωργόπουλος.

Η πρωτοφανής θηριωδία εναντίων των ανυπεράσπιστων ζώων έχει προκαλέσει την οργή των κατοίκων, που ζητούν τον άμεσο εντοπισμό και την παραδειγματική τιμωρία του υπευθύνου της εγκληματικής ενέργειας.

Πηγή: patrisnews.com

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

ΟΠΕΚΕΠΕ: Την καταδίκη 22 αγροτών από την Κρήτη ζήτησε ο ευρωπαίος εισαγγελέας για παράνομες επιδοτήσεις

Δικηγόρος Γερμανίδας για Κυψέλη: «Ήταν δικό της παιδί – Να σεβαστούμε το περιστατικό»

Αγία Παρασκευή: Αθώος ο σύζυγος της δημοσιογράφου για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη

Πετρέλαιο: Πάνω από τα 91 δολάρια το Brent – Σε υψηλό 3,5 ετών το φυσικό αέριο

Η κοκαΐνη ξεπέρασε το πετρέλαιο ως κορυφαίο εξαγωγικό προϊόν της Κολομβίας!

Βίντεο από τη στιγμή της σφοδρής σύγκρουσης με 3 νεκρούς στην Αλεξάνδρας

Φρίκη στην Κυψέλη: Δολοφόνησαν το μωρό πριν από 2 χρόνια

Δημογλίδου για Κυψέλη: Τα ανήλικα φέρουν σεξουαλικό νόσημα, εξετάζεται πόσα χρόνια νοσούν και πώς το απέκτησαν

Νεκρό βρέφος στην Κυψέλη: «Δεν είχα τη δύναμη να το θάψω», λέει ο πατέρας -Αύριο οι απολογίες των συλληφθέντων

Tupac Shakur: Ένοχος ο Duane «Keffe D» Davis για τη δολοφονία του 30 χρόνια μετά