Ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί, αλλά στο χορτάρι δεν το έδειξε. Η Ρέιντζερς ηττήθηκε 4-2 στα πέναλτι από τη Σεντ Τζόνστον και έμεινε εκτός ημιτελικών του Κυπέλλου Σκωτίας. Οι «Άγιοι» πήραν το τρίτο εισιτήριο για την τετράδα, στερώντας από την ομάδα του Στήβεν Τζέραρντ τη δυνατότητα να διεκδικήσει το πρώτο νταμπλ μετά από 12 ολόκληρα χρόνια.

Οι «Τζερς» είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπορούσαν να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα των «Αγίων». Στο πρώτο ημίχρονο είχαν δύο καλές στιγμές με Καμαρά και Μορέλος, ενώ στο δεύτερο η σπουδαιότερη στιγμή ήταν το δοκάρι του Μορέλος στο 61’. Παρά την πίεση στα τελευταία λεπτά, δεν άλλαξε κάτι και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση.

Το γκολ του Ταβερνιέ στο 117’ φάνηκε ότι θα δώσει τη νίκη-πρόκριση στη Ρέιντζερς, αλλά η Σεντ Τζόνστον δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Με γκολ του Κλαρκ στο 120’ ισοφάρισε σε 1-1 και οδήγησε το παιχνίδι στα πέναλτι. Εκεί, οι «Άγιοι» ήταν πιο ψύχραιμοι σε αντίθεση με τους «Τζερς», που έχασαν δύο πέναλτι και με σκορ 4-2, πήραν την πρόκριση.

Άλλο ένα εισιτήριο πήρε η Νταντί Γιουνάιτεντ, που έκανε τη μίνι έκπληξη νικώντας με 3-0 και αποκλείοντας την Αμπερντίν. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο ΜακΝάλτι, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ στο 18’ και στο 54’, ενώ ενδιάμεσα και συγκεκριμένα στο 37’ ο Έντουαρντς έβαλε και αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερς.

Το πρόγραμμα των προημιτελικών

Σάββατο 24/4
Χιμπέρνιαν-Μάδεργουελ 4-2 στα πέναλτι (2-2 καν. διάρκεια και παράταση)
(52’ Ντόιτζ, 80’ Ιρβάιν - 81’ Λάμι, 88’ Γουάτ)

Κυριακή 25/4
Αμπερντίν-Νταντί Γιουνάιτεντ 0-3
(18’, 54’ ΜακΝάλτι, 37’ Έντουαρντς)

Ρέιντζερς-Σεντ Τζόνστον 2-4 στα πέναλτι (0-0 καν. διάρκεια, 1-1 παράταση)
(117’ Ταβερνιέ - 120’ Κλαρκ)

Δευτέρα 26/4
21:45 Κιλμάρνοκ-Σεντ Μίρεν

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube