«Σφαλιάρα» για την Φενέρμπαχτσε στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης… κοιμήθηκαν στο τέταρτο δεκάλεπτο, όπου δέχθηκαν «τρελό» σερί από τη Μάλαγα και τελικώς ηττήθηκαν στην Ανδαλουσία με σκορ 68-67!

Στο 38’, η ομάδα του Ζοτς βρέθηκε να χάνει με οκτώ πόντους (68-60), κατάφερε να «επιστρέψει» χάρη και στις εμπνεύσεις του Σλούκα, ωστόσο ο Έλληνας γκαρντ αστόχησε στην τελευταία επίθεση από τα 5,5 μέτρα και από ωραίος έγινε μοιραίος.

Πλουραλισμός στην επίθεση για τους θριαμβευτές, αφού μόνο ο Σερμαντίνι ήταν διψήφιος με 12 πόντους. 9 έβαλε ο Μούσλι και από 8 είχαν οι Μιλοσάβλιεβιτς, Νέντοβιτς και Βαζίνσκι. Η τραγική ειρωνεία είναι πως ο «Σλούκι Λουκ» ήταν ο κορυφαίος για τους ηττημένους, καθώς μέτρησε 15 πόντους, 7 ασίστ και 5 ριμπάουντ... Συμπαραστάτες οι Ντατόμε και Βέσελι με 13 και 12 πόντους αντίστοιχα.

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 36-41, 50-57, 68-67




Το ματς

Μπορεί η Μάλαγα να μπήκε ελαφρώς πιο συγκεντρωμένη στο ματς, προηγούμενη 6-0, ωστόσο η… απάντηση της Φενέρμπαχτσε ήταν άμεση και «καταιγιστική». Με τους Τόμπσον-Βέσελι να αναλαμβάνουν δράση κοντά στη ρακέτα και τους Γουοναμέικερ-Ντατόμε να βάζουν τη δική τους… πινελιά, η ομάδα του Ομπράντοβιτς πήρε προβάδισμα με 8-13. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε σε πλήρη ισορροπία (20-20), με τους Νάναλι και Σάλιν να «μπουμπουνάνε» από την περιφέρεια.

Σλούκας-Γκούντουριτς πήραν από το… χέρι την Φενέρμπαχτσε στην εκκίνηση του δεύτερου δεκαλέπτου και με σερί 0-9, της έδωσαν για πρώτη φορά «καλό» προβάδισμα με 20-29. Οι φιλοξενούμενοι… βομβάρδιζαν συνεχώς από τα 6,75 και παγίωναν… σχεδόν διψήφιες διαφορές, 28-37 στο 18’. Στα τελευταία 120’’ του πρώτου μέρους, η Μάλαγα κατάφερε να… πληγώσει την άμυνα της αντιπάλου της και να ροκανίσει τη διαφορά, με τον Βαζίνσκι από μακριά να «υπογράφει» το 36-41 του ημιχρόνου.

Οι Ανδαλουσιάνοι δεν επέτρεψαν –προς στιγμήν- στην Φενέρμπαχτσε να ξεφύγει και κατάφεραν μάλιστα να μειώσουν στο καλάθι, 43-45. Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς δεν έχασαν την ψυχραιμία τους, πήγαν σε «μυαλωμένες» επιθέσεις και κατόρθωσαν όχι μόνο να διατηρηθούν σε θέση ισχύος, αλλά να αποσπαστούν εκ νέου με διψήφια διαφορά, 45-55 στο 26’. Τελικώς η τρίτη περίοδο έκλεισε με το 50-57 υπέρ της Φενέρ, η οποία έδειχνε να «ελέγχει» την κατάσταση…

Και ξαφνικά τα πάντα ήρθαν πάνω-κάτω! Η Φενέρμπαχτσε έκανε τα ΠΑΝΤΑ λάθος, ο Ομπράντοβιτς είχε γίνει… μελιτζανί και η Μάλαγα, προφανώς, εκμεταλλεύτηκε την «κρίση» των Τούρκων. Πώς; Τρέχοντας επιμέρους σκορ 12-1 ως το 35’ και ανακτώντας τα ηνία της αναμέτρησης με 62-58! Οι φιλοξενούμενοι είχαν πάθει ανεπανάληπτο black out, ο Ζοτς δεν μπορούσε να βρει… τι φταίει και η Μάλαγα, που είχε μυριστεί αίμα, κατάφερε να ξεφύγει με 8 πόντους διαφορά (68-60), κρατώντας την αντίπαλό της στους τρεις πόντους ενεργητικό ως το 38’! Σε εκείνο το σημείο μίλησε η αυταπάρνηση των πρωταθλητών Ευρώπης και η… βιασύνη των γηπεδούχων να πανηγυρίσουν μια μεγάλη νίκη. Δύο μεγάλα καλάθια του Σλούκα, ένα τρίποντο του Ντατόμε και η αστοχία των Ανδαλουσιάνων (έμειναν άποντοι στο φίνις του ματς) διαμόρφωσαν το 68-67, με την Φενέρ να έχει τα τελευταία 9’’ υπέρ της για το… κόλπο γκρόσο. Ο μέχρι τότε MVP Σλούκας ανέλαβε την εκτέλεση από τα 5.5 μέτρα, ωστόσο η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και δεν μπόρεσε να αλλάξει την «ιστορία» του παιχνιδιού.

Δείτε το τελευταίο σουτ του Σλούκα


ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μπρουκς: «Απίστευτη η ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ - Ελπίζω ο Ολυμπιακός να πάει Final 4 και να κατακτήσει το τρόπαιο»

Πιτίνο: «Παναθηναϊκός και Νικς νίκησαν, δύο ξεχωριστές ομάδες για εμένα έπαιξαν με τρομερή καρδιά»

Αμφίβολος ο Λαρεντζάκης για το Game 5 του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα!

Η θερμή αγκαλιά Γιαννακόπουλου-Ομπράντοβιτς πριν το Μακάμπι-Παναθηναϊκός

Πετρίδης: «Προσωπικότητα και ποιότητα... μίλησαν για τον Παναθηναϊκό»

Σε κυκλοφορία τα εισιτήρια του Game 5 του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι!

Ο Ζερόμ Καλούτα τρελάθηκε με τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μακάμπι: «Το φέραμε σπίτι μας!»

«Είσαι αρχηγός - Άλλο ένα, πάμε»: Η αγκαλιά Γιαννακόπουλου-Σλούκα μετά το «διπλό» του Παναθηναϊκού και η κραυγή

Ζέρβας: «Η εμφάνιση στο Game 4 έδωσε μεγάλη αισιοδοξία στον Ολυμπιακό, τελείως διαφορετικό το Game 5»

Οι μέρες και ώρες των Game 5 Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού