Ένα ποδοσφαιρικό deja vu βιώνει ο Όλε Γκούναρ Σόλκσιερ εν όψει της αναμέτρησης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Λίβερπουλ.

Καθόλου τυχαία η γαλλική λέξη, αφού το επικείμενο ντέρμπι (20/10, 18:30) θυμίζει στον προπονητή της Γιουνάιτεντ το παιχνίδι του περασμένου Μαρτίου με την Παρί Σεν Ζερμέν στη φάση των «16» του Champions League.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» συμπληρώνουν σχεδόν… ενδεκάδα με τους απόντες. Συγκεκριμένα, δεν θα αγωνιστούν λόγω τραυματισμού οι Νταβίντ ντε Χέα, Πολ Πογκμπά, Φιλ Τζόουνς, Μέισον Γκρίνγουντ, Τζέσι Λίνγκαρντ, Άντονι Μαρσιάλ, καθώς και ο Άαρον Βαν-Μπισάκα.

Την ίδια στιγμή, κανένας ουδέτερος δεν πολυπιστεύει σε θετικό αποτέλεσμα.

«Οι τραυματισμοί αποτελούν μέρος του παιχνιδιού. Δεν μπορώ να πω το ποιος θα είναι διαθέσιμος. Ωστόσο, εκεί έξω θα έχουμε έντεκα άνδρες. Μου θυμίζει την κατάσταση με την Παρί Σεν Ζερμέν. Είχαμε πολλούς παίκτες εκτός δράσης, άπαντες μας ξέγραφαν και πώς να το πω… κανείς δεν ήθελε να μας δει να κερδίζουμε», σχολίασε επ’ αυτού ο τεχνικός της Γιουνάιτεντ στην επίσημη ιστοσελίδα του κλαμπ.

Η νίκη για την ομάδα του Μάντσεστερ κρίνεται επιτακτική τόσο για βαθμολογικούς λόγους (βρίσκεται στη 14η θέση μετά από οκτώ αγώνες), όσο και ψυχολογικούς.

«Η ψυχολογία σε μία ομάδα εξαρτάται από τα αποτελέσματα. Σίγουρα, με μία νίκη απέναντι στη Λίβερπουλ μπορεί να αλλάξει. Πρόκειται για τις πιο πετυχημένες ομάδες στην Αγγλία. Όλα τα φώτα είναι στραμμένα σε αυτό το παιχνίδι. Όταν είσαι στη Γιουνάιτεντ το συνηθίζεις. Πάντως, το να κερδίζεις τη Λίβερπουλ είναι το καλύτερο συναίσθημα», συμπλήρωσε ο Σόλκσιερ.

Επιμέλεια: Μανώλης Μουσουράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube