Με τη λαμπρότητα που του… πρέπει, ο Λουίς Σουάρες παρουσιάστηκε επίσημα από την Μπαρτσελόνα. Αφού η διοίκηση επιβεβαίωσε πως το κόστος της μεταγραφής από τη Λίβερπουλ ανήλθε στα 81 εκατ. ευρώ κατόπιν διαπραγμάτευσης, ο 27χρονος Ουρουγουανός πήρε θέση στο βήμα.

«Ονειρευόμουν πάντα να παίξω σε αυτή την ομάδα. Είχα κι άλλες προτάσεις, αλλά από τη στιγμή που προέκυψε αυτή της Μπαρτσελόνα όλα ήταν ξεκάθαρα. Είναι γνωστή η σχέση της συζύγου μου με τη Βαρκελώνη (σ.σ. η οικογένειά της είχε μετακομίσει εκεί όταν ήταν έφηβη). Μέχρι πρότινος αυτή η προοπτική φάνταζε πολύ μακρινή και είχα αρχίσει να μην το σκέφτομαι. Όμως όλα έγιναν ξαφνικά αυτό το καλοκαίρι και τα πράγματα ήρθαν όπως ήθελα. Πραγματοποίησα ένα όνειρο που είχα από παιδί. Θέλω να ευχαριστήσω την Μπαρτσελόνα, τη διοίκηση και τον προπονητή για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν, αλλά και τους συμπαίκτες μου για τον τρόπο που με υποδέχτηκαν», τόνισε.

Παράλληλα μίλησε για την τιμωρία του μετά το δάγκωμα στον Κιελίνι και αποκάλυψε πως έχει πάρει βοήθεια ειδικών, χωρίς να διευκρινίσει περισσότερα. «Έχω απολογηθεί γι’ αυτό στην πατρίδα μου κι όλο τον κόσμο. Είναι προσωπικό το θέμα, αλλά έχω μιλήσει με ειδικούς. Η τιμωρία είναι αυτή που είναι. Θα πρέπει να την αφήσω πίσω μου και να κοιτάξω μπροστά. Ξέρω πως θα πρέπει να περιμένω δύο μήνες ακόμη για να συμβεί αυτό. Θα πρέπει να προπονούμαι καλά μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου για να είμαι σε καλή κατάσταση μόλις λήξει η τιμωρία. Αν είμαι καλά, ποιος ξέρει, ίσως κάνω ντεμπούτο απέναντι στη Ρεάλ».

Για τη συνύπαρξή του με Μέσι και Νεϊμάρ είπε: «Είναι απίστευτοι παίκτες και οι δύο. Πιστεύω πως θα έχουμε πολύ καλή συνεργασία. Μπορώ να παίξω σε διαφορετικές θέσεις, στην κορυφή της επίθεσης, δεξιά ή αριστερά. Ό,τι ζητήσει η ομάδα».

Ο Ουρουγουανός άσος έδειξε προσγειωμένος. Ερωτηθείς αν αισθάνεται σταρ απάντησε: «Τα αστέρα είναι… για τον ουρανό. Σημασία έχει η ομάδα και εγώ θέλω να βοηθήσω την Μπαρτσελόνα να κατακτήσει τίτλους».

Ο αθλητικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα, Αντόνι Θουμπιθαρέτα, είπε: «Ο Σουάρες ήταν ένας παίκτης που πάντα μας άρεσε και η ποιότητά του είναι αναμφισβήτητη. Όταν είδαμε πως υπήρχε η δυνατότητα να τον αποκτήσουμε».

Παράλληλα ξεκαθάρισε πως «… ο Ντάνιελ Άλβες είναι παίκτης της Μπαρτσελόνα και τον υπολογίζουμε κανονικά», ενώ αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τα περί συμφωνίας με τον Ντάγκλας της Σάο Πάουλο για την επόμενη σεζόν και για τον Άλεξ Σονγκ τόνισε πως «… προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη λύση για όλους».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ξετύλιξε το «δώρο» του Μαμαρντασβίλι ο «καυτός» Λεβαντόφσκι και... ανατροπή στην ανατροπή για την Μπαρτσελόνα

Η αδιανόητη γκάφα του Τερ Στέγκεν στο ιστορικό του παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα

Χωρίς νικητή το ντέρμπι της Ανδαλουσίας, αρκέστηκαν στον βαθμό Μπέτις και Σεβίλλη στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν»

Τρομερή ατμόσφαιρα και εντυπωσιακό κορεό στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» πριν την έναρξη του ντέρμπι της Ανδαλουσίας!

Τριάρα με… άρωμα Ευρώπης για τη Βιγιαρεάλ, νίκη ελπίδας για τη Γρανάδα

Σε προφορική συμφωνία με τον Γκουίντο Ροντρίγκες ήρθε η Μπαρτσελόνα

Θύμα ρατσιστικής συμπεριφοράς ο Νίκο Γουίλιαμς

Υπερηχητική Ατλέτικο «σκόρπισε» την Μπιλμπάο και έγινε... αφεντικό για το σεντόνι!

Ράκιτιτς: «Αγαπημένος μου ο Μεντιλίμπαρ, θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά οι καταστάσεις στη Σεβίλλη»

Πέρασε από το Σαν Σεμπαστιάν και ετοιμάζεται για στέψη η Ρεάλ Μαδρίτης!