Τουλάχιστον πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σε επίθεση που εξαπέλυσαν παραστρατιωτικοί των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ) εναντίον τεμένους ανατολικά του Χαρτούμ, ανακοίνωσε σήμερα οργάνωση δικηγόρων που αγωνίζεται για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στο Σουδάν.

Οβίδες όλμων έπεσαν το βράδυ της Κυριακής έξω από τέμενος στο οποίο είχαν συγκεντρωθεί πιστοί για την καθιερωμένη προσευχή, αναφέρει η συλλογικότητα των δικηγόρων που καταγράφει παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αφότου ξέσπασε ο πόλεμος ανάμεσα στις σουδανικές ένοπλες δυνάμεις και στις ΔΤΥ τον Απρίλιο του 2023.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο σουδανικός στρατός ανακοίνωσε πως ανακατέλαβε το προεδρικό παλάτι και κτίρια υπουργείων που είχαν πέσει στα χέρια παραστρατιωτικών.

Εδώ και σχεδόν δύο χρόνια το Σουδάν έχει βυθιστεί στο χάος εξαιτίας του πολέμου ανάμεσα στις δυνάμεις που είναι πιστές στον στρατηγό Άμπντελ Φάταχ αλ Μπουρχάν, επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων και de facto ηγέτη της χώρας, και στους παραστρατιωτικούς των ΔΤΥ υπό τον Μοχάμεντ Χαμντάν Νταγκλό, άλλοτε δεύτερο τη τάξει της στρατιωτικής χούντας.

Η ένοπλη σύρραξη έχει προκαλέσει δεκάδες χιλιάδες θανάτους και μεγάλη ανθρωπιστική κρίση, με τον αριθμό των εκτοπισμένων να ξεπερνά τα 12 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Σοκ στη Μυτιλήνη: Νεκρός οδηγός μηχανής – Καρφώθηκε σε απορριμματοφόρο

Συνεχίζεται η επιστροφή των εκδρομέων: Ουρές στα διόδια του Ισθμού, κίνηση στην Αθηνών- Λαμίας

Σε ισχύ ο ναυτικός αποκλεισμός του Τραμπ στα ιρανικά λιμάνια - «Θα νοσταλγήσετε τη βενζίνη στα $4-5», απειλεί ο Γκαλιμπά

«Θα συνεχίσω να μιλάω ανοιχτά κατά του πολέμου»: Ο Πάπας αψηφά την επίθεση του Τραμπ

Θεσσαλονίκη: Πήγε να κλέψει φορτηγό και ο ιδιοκτήτης του επιτέθηκε με τσεκούρι

Μωρά Βίκινγκ: Γιατί οι γυναίκες προτιμούν δότες σπέρματος από τη Δανία

Εκτός κινδύνου ο 13χρονος από τη Σύρο που υπέστη δάγκωμα από φίδι

Σοβαρός τραυματισμός 14χρονου από κροτίδα στο Μενίδι

Ιράν για Στενό του Ορμούζ: «Κανένα λιμάνι δεν θα μείνει ασφαλές αν κινδυνέψουν τα ιρανικά λιμάνια»

Τραγωδία στους Παξούς: Νεκρός 15χρονος οδηγός μηχανής - Σοβαρά τραυματισμένος ο συνοδηγός του