Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Σουηδίας Μόργκαν Γιόχανσον επιβίωσε σήμερα Τρίτη για μια ψήφο της πρότασης μομφής, την οποία κατέθεσε εναντίον του η κεντροδεξιά αντιπολίτευση, κατά την ψηφοφορία που διεξήχθη στη σουηδική Βουλή.

Συνολικά, 174 βουλευτές ψήφισαν «ναι», 97 «όχι», 70 απείχαν και οκτώ απουσίαζαν, χωρίς να συμπληρωθούν οι 175 ψήφοι που ήταν απαραίτητες για την καθαίρεση του υπουργού Δικαιοσύνης. Για την καθαίρεση του Γιόχανσον απαιτούνταν 175 ψήφοι.

Σε διαφορετική περίπτωση η σκανδιναβική αυτή χώρα θα οδηγούνταν σε μια δεύτερη κυβερνητική κρίση μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο τη στιγμή που βρίσκεται σε διαδικασία ένταξης στο ΝΑΤΟ.

Σε συνέντευξη Τύπου μετά την κρίσιμη ψηφοφορία, η πρωθυπουργός της Σουηδίας Μαγκνταλένα Άντερσον τόνισε ότι η πολιτική κρίση θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι αναταράξεις των τελευταίων ημερών θα μπορούσαν να επηρεάσουν την εικόνα της Σουηδίας, ιδιαίτερα σε αυτήν την ευαίσθητη κατάσταση», είπε.

Η Άντερσον είχε διαμηνύσει πως η κυβέρνησή της θα παραιτούνταν, σε περίπτωση που απαιτούνταν η απομάκρυνση του Γιόχανσον από τα καθήκοντά του.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μερτς: «Τεράστια απειλή» για τη Γερμανία η Ρωσία - Προειδοποιεί για προσπάθειες αποσταθεροποίησης

Pizza Fan: Τα χρήματα σε σακουλάκια στο σπίτι του «υπαρχηγού» και οι διάλογοι-φωτιά

Μία ώρα πίσω οι δείκτες των ρολογιών τα ξημερώματα της Κυριακής

Ιορδανία: Ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας μετά το μακελειό σε ελληνορθόδοξη εκκλησία - Στους 8 οι νέκροί

Καιρός: Επιστρέφει η ηλιοφάνεια με πτώση της θερμοκρασίας - Πού αναμένονται βροχές

Θεσσαλονίκη: Νέα εισαγγελική έρευνα για τα 212 ζώα στη Θέρμη – Ελεύθερη αφέθηκε η 54χρονη

Pizza Fan: Ποινική δίωξη για κακουργήματα στους 23 συλληφθέντες - Ποιες είναι οι κατηγορίες

Κένυα: Φόβοι για εγκλωβισμένους από κατάρρευση πολυώροφου κτιρίου στο Ναϊρόμπι

Υπόθεση Marfin: Απολογήθηκε συμπληρωματικά και ο 3ος κατηγορούμενος - Αρνήθηκε την εμπλοκή του

Υπόθεση Marfin: Στη φυλακή επέστρεψε και ο 3ος κατηγορούμενος μετά τη απολογία του