Τρομερός Νίκολα Βούτσεβιτς, οδήγησε το Μαυροβούνιο στην πρώτη του νίκη. Ο 34χρονος σέντερ ήταν καθοριστικός, κάνοντας double double (23 πόντοι, 14 ριμπάουντ, αλλά και 4 ασίστ) και οδήγησε την ομάδα του στο ροζ φύλλο αγώνα (1-3 ρεκόρ) κόντρα στη Σουηδία (81-87).

Ίδιο ρεκόρ και για τους ηττημένους (1-3), για τους οποίους ο Λάρσον έκανε… όργια με 28 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ αλλά πάλευε απελπιστικά μόνος!

Την τελευταία αγωνιστική θα παιχτεί η πρόκριση, εκεί όπου το Μαυροβούνιο παίζει με τη Μεγάλη Βρετανία και η Σουηδία απέναντι στην Λιθουανία.

Ντέρμπι για γερά νεύρα σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, με το Μαυροβούνιο να κλείνει στο +3 το δεκάλεπτο (15-18) και στο +6 το ημίχρονο (34-40). Παρόλα αυτά, ο Λάρσον το πήρε προσωπικά, μετέτρεψε το ματς σε… μπρα ντε φερ με τον κατά πολλούς πόντους ψηλότερό του, Βούτσεβιτς και έβαλε τη Σουηδία μπροστά στο σκορ στο ξεκίνημα του τετάρτου δεκαλέπτου (65-64).

Ένα γρήγορο 6-0 έφερε το Μαυροβούνιο ξανά μπροστά στο σκορ, με το προβάδισμα να εναλλάσσεται διαρκώς. Μέχρι να φτάσουμε στο τελευταίο δίλεπτο, όπου οι παίκτες του Μπόσκο Ράντοβιτς έσφιξαν την άμυνά τους, προστάτεψαν τη ρακέτα τους και βρήκαν τις λύσεις στην επίθεση για την παρθενική τους νίκη.

Εδώ τα στατιστικά του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 15-18, 34-40, 65-64, 81-87.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Σρέντερ για Αταμάν: «Ακούγεσαι σαν να πονάς - Ευτυχώς δεν θα γίνεις ποτέ προπονητής μου»

«Οι υποσχέσεις κρατιούνται»: Ο Σενγκούν πήρε στον Οσμάνι δώρο ένα ρολόι για την άμυνα που έπαιξε στον Γιάννη

Έτσι έληξε η ένταση μεταξύ Γιάννη και Σενγκούν: Το τηλεφώνημα του Αντετοκούνμπο και η κοινή απόφαση για... ανακωχή

«Φίλε, άμα είσαι θετικός και δώσεις όλο σου το είναι, κάτι γίνεται»: Το μήνυμα πίστης του Σλούκα πριν το μετάλλιο!

Παρέμεινε 13η στο FIBA ranking η Ελλάδα παρά το χάλκινο - Άλμα 15 θέσεων για την Τουρκία, ανέβηκε 2η η Γερμανία

Λάρκιν: «Έχει μία... μαγκιά ο Σενγκούν, πιστεύει ότι κανείς δεν μπορεί να τον μαρκάρει»

Γκασόλ: «Λατρεύω το πάθος και την υπερηφάνεια του Γιάννη για την Ελλάδα»

Παναγιωτόπουλος: «Δώσαμε τη σπίθα για την αναγέννηση του μπάσκετ μας - Μας συγκινεί ο Γιάννης, ξέρουμε πόσο το ήθελε»

Δεν χορταίνει μετά το Ευρωμπάσκετ ο Παπανικολάου: «Χάλκινο μετάλλιο, χρυσές αναμνήσεις»

Giannis Effect και στη μουσική: Επανήλθαν στο Top 50 του Spotify τρία παλιά hits του Light λόγω Αντετοκούνμπο!