Με τέσσερις αναμετρήσεις συνεχίζεται σήμερα η 15η (και τελεύται του πρώτου γύρου) αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Αλλαγή δεδομένων έχουμε στην κορυφή, αφού μετά το χτεσινό στραβοπάτημα της ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός με νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα κατακτά τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα. Ο Παναθηναϊκός θα ψάξει να βρει την πρώτη εκτός έδρας νίκη της σεζόν στην Ξάνθη, ενώ ο εντυπωσιακός Αστέρας Τρ. υποδέχεται τον Παναιτωλικό και η Λάρισα φιλοξενεί την σκληροτράχηλη Λαμία.

Ανάλυση

Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα

Από το πολύ σημαντικό διπλό στην έδρα του Παναιτωλικού προέρχεται ο Ολυμπιακός, με το ευρύ 4-1. Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν εξαιρετικοί στην αποτελεσματικότητα, όμως στα μετόπισθεν παρουσίασε ξανά προβλήματα. Απολύτως ευχαριστημένος έμεινε ο Τάκης Λεμονής και σήμερα μετά την ισοπαλία της ΑΕΚ η ομάδα του έχει την ευκαιρία να πάρει τη νίκη που θα την αναδείξει πρωταθλήτρια χειμώνα. Δεν υπολογίζονται οι Καπίνο, Ζντιέλαρ, Μίλιτς, Καρσελά, Εμενίκε και ο Σεμπά που έμεινε εκτός αποστολής. Ο Ανσαριφάρντ για ακόμη μια φορά θα βρεθεί στην κορυφή της επίθεσης. Ο ΠΑΣ Γιάννινα, από την άλλη, προέρχεται από την τέταρτη σερί ισοπαλία με το ίδιο σκορ (1-1), αυτήν τη φορά εντός έδρας κόντρα στη Λαμία. Oι Γιαννιώτες είχαν περισσότερες ευκαιρίες να πάρουν το ματς, όμως πάλι προβλημάτισαν που δεν κατάφεραν να κρατήσουν το αποτέλεσμα. Αυτόν τον προβληματισμο εξέφρασε ο Γιάννης Πετράκης, ο οποίος σήμερα έχει άπειρες απουσίες να διαχειριστεί. Τιμωρημένοι είναι οι Σολτάνι, Γαρουφαλιάς, Τζημόπουλος και Καρανίκας, ενώ τραυματίες είναι οι Μιχαήλ και Ναδάλες. Επιστρέφει ο χαφ Νικολιάς.

Αστέρας Τρίπολης - Παναιτωλικός

Από την πέμπτη σερί νίκη του στο πρωτάθλημα προέρχεται ο Αστέρας Τρίπολης, αυτήν τη φορά με 3-1 επί του Απόλλωνα εκτός έδρας. Αυτήν τη στιγμή, η ομάδα του Σάββα Παντελίδη αποτελεί την πιο φορμαρισμένη της κατηγορίας, εκπλήσσοντας όλους με τις επιδόσεις του. Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι σε αυτά τα πέντα ματς οι Αρκάδες έχουν δεχτεί μόλις ένα τέρμα. Στα αγωνιστικά, εκτός μένουν ο μπακ-χαφ Κυριακόπουλος και ο φορ Γκοντό, ενώ επιστρέφει ο χαφ Μαντίντα. Κανονικά θα αγωνιστεί ο Καλτσάς. Από την άλλη μεριά, ο Παναιτωλικός δεν κατάφερε τίποτα την περασμένη αγωνιστική, γνωρίζοντας την βαριά ήττα με 1-4 από τον Ολυμπιακό. Η προσπάθεια των γηπεδούχων δεν ήταν άσχημη, όμως τα λάθη δεν τους άφησαν κανένα περιθώριο. Απογοητευμένος παρουσιάστηκε ο Μάκης Χάβος δίνοντας το σύνθημα για τη συνέχεια, αρχής γενομένης από σήμερα. Εκτός θα μείνουν οι χαφ Ντίας, Μπράβο και Λόπες, ενώ επιστρέψει ο χαφ Μπεχαράνο.

Λαμία - Λάρισα

Δε λέει ακόμα να ηττηθεί η Λαμία, κατάφερε αυτήν τη φορά να πάρει το 1-1 εκτός έδρας απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα. Σε αυτό το ματς, η φιλοξενούμενοι δεν έπαιξαν μόνο αμυντικά όπως τους έχουμε συνηθίσει, αλλά βγήκαν μπροστά, έκαναν ευκαιρίες και κράτησαν το βαθμό. Χαρακτηριστικά, η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ όποτε έχει σκοράρει φέτος δεν έχει χάσει, ενώ τρέχει αήττητο σερί επτά αγώνων. Διαθέσιμοι είναι ο γκολκίπερ Παπαδόπουλος και ο μπακ Παντελιάδης, ενώ εκτός θα μείνουν ο χαφ και ο φορ Βάντερσον. Από τη μεριά της, η Λάρισα με γκολ στην εκνποή κατάφερε να επικρατήσει με 1-0 επί της Ξάνθης εντός έδρας. Γενικά, πάντως, οι "βυσινοί" ήταν χειρότεροι και σώθηκαν μάλιστα και από δύο δοκάρια. Συνολικά πάντως ήταν κατώτερη της αντιπάλου της, απειλήθηκε περισσότερο από ό,τι απείλησε, μάλιστα σώθηκε σε δύο δοκάρια. Όπως και να ΄χει, η ομάδα του Ηλία Φυντάνη παρέμεινε αήττητη εντός έδρας φέτος και πάει στη Λαμία να πάρει ό,τι καλύτερο μπορεί. Επιστρέφουν ο στόπερ Φάρκας και ο μέσος Λαγός.

Ξάνθη - Παναθηναϊκός

Αδικημένη μπορεί να αισθάνεται από την ήττα με 1-0 στη Λάρισα την περασμένη αγωνιστική η Ξάνθη, καθώς ενώ δημιούργησε τις περισσότερες ευκαιρίες τελικά δέχτηκε το γκολ στις καθυστερήσεις. Δε μπορούσε να το χωνέψει ο Μίλαν Ράσταβατς και αυτή ήταν η δεύτερη διαδοχική ήττα για τους ακρίτες. Στα αγωνιστικά, επιστρέφει ο μπακ Κασάδο και ο φορ Κάστρο, ενώ εκτός θα μείνουν οι εξτρέμ Μπρίτο και Τριάδης και ο αμυντικός χαφ Καμαρά. Από την άλλη μεριά, ο Παναθηναϊκός οδηγείται σιγά σιγά στην καταστροφή χωρίς να φαίνεται να υπάρχει κάποια λύση στον ορίζοντα. Την περασμένη αγωνιστική γνώρισε τη συντριβή με 4-0 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και το χειρότερο είναι ότι οι περισσότεροι παίκτες περιμένουν στη σειρά να αποχωρήσουν. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παραμένει… βράχος όμως και διαψεύδει τα σενάρια περί παραίτησής του. Το "τριφύλλι" παρέμεινε χωρίς νίκη πέμπτο σερί ματς, ενώ ακόμα δεν έχει πετύχει διπλό τη φετινή σεζόν. Απόντες είναι οι Λουτσιάνο, Μουνιέ και Σιλά, τιμωρημένος ο Ινσούα, ενώ εκτός θα μείνουν και οι Μολίνς, Μολέδο και Καμπέσας. Επιστρέφει ο Κουλιμπαλί, ενώ μετά τον Τσάβες παρελθόν αποτελούν οι Κουτρουμπής και Ρέις.

Δες εδώ την ανάλυση και τα προγνωστικά του Prophet για τα σημερινά παιχνίδια της Σούπερ Λιγκ στο betmasters.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube