Mε τρεις αναμετρήσεις ξεκινάει σήμερα η 15η (και τελευταία για τον πρώτο γύρο)αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Η ΑΕΚ με νίκη απέναντι στον Aπόλλωνα Σμύρνης θα κατακτήσει τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα και θα κάνει γιορτές στην κορυφή μετά από πολλά χρόνια. Από εκεί και πέρα, ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στην έδρα του ουραγού Πλατανιά, ενώ το πρόγραμμα ανοίγει η αναμέτρηση Κέρκυρα - Ατρόμητος.

Ανάλυση

Κέρκυρα - Ατρόμητος

Καμία τύχη δεν μπορούσε να έχει απέναντι στην ΑΕΚ την περασμένη αγωνιστική η Κέρκυρα, γνωρίζοντας την ήττα με 3-1 στο ΟΑΚΑ. Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν πολύ μεγάλη και όποια αντίσταση προσπάθησε να βάλει στην πρωτοπόρο εξαντλήθηκε μέχρι να δεχτεί το πρώτο τέρμα. Έτσι, η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη παρέμεινε χωρίς νίκη σε έκτο σερί ματς και αυτό είναι που προβληματίζει περισσότερο τον Έλληνα τεχνικό. Στα αγωνιστικά, εκτός θα μείνουν οι φορ Παμλίδης και Τουράμ. Από τη μεριά του, ο Ατρόμητος δείχνει πως έχει θέσει πολύ ψηλά τον πήχυ για φέτος, αφού ακόμα κι αν δεν παίζει καλά, μπορεί να πάρει αποτελέσματα. Αυτό φάνηκε και την περασμένη αγωνιστική, όπου οι Περιστεριώτες συνάντησαν πολλά προβλήματα απέναντι στο Λεβαδειακό, όμως κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο με το οριακό 1-0. Αυτή ήταν η δεύτερη σερί νίκη της ομάδας του Νταμίρ Κάναντι, η οποία πλέον βρίσκεται σταθερά στην πρώτη τετράδα. Τιμωρημένοι είναι οι Μάντσον και Ντιγκινί, ενώ νοκ αουτ παραμένει ο Μανούσος. Η Κέρκυρα πρέπει να κερδίσει, όμως ο Ατρόμητος είναι πολύ καλύτερη ομάδα.

ΑΕΚ - Απόλλων Σμύρνης

Η ψυχολογία της ΑΕΚ πλέον βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα, μετά την πρόκρισή της στους "32" του Γιουρόπα Λιγκ, όπου η κληρωτίδα έφερε για αντίπαλό της την Ντιναμό Κιέβου. Την περασμένη αγωνιστική, η "Ένωση" επικράτησε πολύ εύκολα με 3-1 εντός έδρας της Κέρκυρας και σήμερα με άλλη μία νίκη θα καταφέρει να εξασφαλίσει τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα. Ο Μανόλο Χιμένεθ έμεινε ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα, όμως προσπάθησε να κρατήσει χαμηλούς τους τόνους για τους τελευταίους αγώνες του 2017, αρχής γενομένης από τον σημερινό. Στα αγωνιστικά, επιστρέφει ο Λιβάγια, ενώ εκτός θα μείνουν οι Τσόσιτς, Βράνιες και Ανέστης. Χάνουν όλοι τη σεζόν Γιόχανσον και Μάνταλος. Ο Απόλλων Σμύρνης προέρχεται από τη δίκαιη εντός έδρας ήττα με 3-1 από τον Αστέρα Τρίπολης εμφανίζοντας καλό πρόσωπο μόνο σε μικρά κομμάτια του παιχνιδιού. Την ανωτερότητα του αντιπάλου παραδέχτηκε και ο κόουτς Βούλιτς, ο οποίος μετά από αυτό αντικαταστάθηκε από τον Γιώργο Παράσχο που θα κάνει το ντεμπούτο του σήμερα. Αυτό ήταν το τέταρτο σερί ματς που η "Ελαφρά Ταξιαρχία" έμεινε χωρίς νίκη και σήμερα τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Πάντως επιστρέφουν οι Καστιγέχος και Ντάσιος, ενώ εκτός θα μείνει ο Κονέ.

Πλατανιάς - ΠΑΟΚ

Μπορεί να εμφανίζει πολύ καλύτερο πρόσωπο με τον Μανουέλ Ρόκα στον πάγκο ο Πλατανιάς, όμως για ακόμη μια φορά δεν κατάφερε να πάρει κάτι. Στη Ν. Σμύρνη, οι Χανιώτες έχασαν με 2-1 από τον Πανιώνιο, παραμένοντας έτσι ουραγοί με μόλις έξι βαθμούς. Αυτή ήταν η ένατοι σερί ήττα, όμως ο κόουτς ελπίζει πως τα πράγματα θα αλλάξουν προς το καλύτερο. Στα αγωνιστικά, επιστρέφει ο χαφ Στόιτσεφ, ενώ τιμωρημένοι είναι οι Κοροβέσης, Στάθης, Ενσικουλού και Μπούτνικ. Από τη μεριά του, ο ΠΑΟΚ προέρχεται από το τεράστιο 4-0 επί του Παναθηναϊκού στην Τούμπα, η οποία ήταν για πρώτη φορά με κόσμο στο φετινό πρωτάθλημα. Από το πρώτο λεπτό, ο "δικέφαλος του Βορρά" επέβαλε το ρυθμό του, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου τελικά στη νίκη του. Απολύτως ικανοποιημένος έμεινε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, όμως στρέφει πλέον την προσοχή των παικτών του στο σημερινό ματς. Επιστρέφει ο Μυστακίδης, όμως εκτός μένουν οι Σαμπράνο, Ελ Καντουρί και Βιεϊρίνια και οι τιμωρημένοι Μακ και Πρίγιοβιτς.

Δες την ανάλυση και τις προτάσεις για τα σημερινά παιχνίδια της Σούπερ Λιγκ στο betmasters.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube