Στο φετινό «International Jumping Meeting» που θα διεξαχθεί στο «Γρηγόρης Λαμπράκης» της Καλλιθέας στις 26/5 θα συμμετάσχουν αθλητές και αθλήτριες παγκόσμιας κλάσης από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια στο μήκος, Ιβάνα Σπάνοβιτς, έρχεται να αγωνιστεί στην Καλλιθέα για δεύτερη φορά μετά το 2018, όπου είχε πραγματοποιήσει την καλύτερη επίδοση στον κόσμο με 6,98. Η κορυφαία άλτρια του μήκους στον κόσμο αναμένεται και φέτος να προσφέρει μοναδικό θέαμα.

Στους άνδρες, ξεχωρίζει η συμμετοχή του πρωταθλητή Ευρώπης στο μήκος, Μίλτου Τεντόγλου, αλλά και αυτή του πρωταθλητή Ελλάδας, Εμμανουήλ Καραλή, στο άλμα επί κοντώ.

Στη Διεθνή Συνάντηση Αλμάτων δυναμικό παρών αναμένεται να δώσουν ο απόλυτος κυρίαρχος του τριπλούν στη χώρα μας, Δημήτρης Τσιάμης, η Πρωταθλήτρια Ευρώπης Κ20 στο ίδιο αγώνισμα, Σπυριδούλα Καρύδη, ο περυσινός νικητής στο ύψος, Αντώνης Μέρλος, ο Κώστας Μπανιώτης και ο Βασίλης Κωνσταντίνου για την Κύπρο, ενώ στις γυναίκες, ξεχωρίζουν η Ιωάννα Ζάκκα, η Τατιάνα Γκούσιν και η Μαυροβοιύνια Μαρίγια Βούκοβιτς.

Οι συμμετοχές στο φετινό Μίτινγκ Αλμάτων από ξένες χώρες φτάνουν τις δέκα μέχρι στιγμής. Μεταξύ αυτών, ο Σουηδός Φαμπιάν Ντέρλιντ στο ύψος (νικητής στην Καλλιθέα το 2018), στο μήκος οι Λεβόν Αγκασιάν (Αρμενία), Γιάν Ραντριανασολο (Γαλλία), Ζαν- Πιέρ Μπέρτραντ (Γαλλία) και η Ρουγκί Σο (Γαλλία) και στο τριπλούν η Χάνα Μινένκο (Ισραήλ).

Ο αγώνας συμπεριλαμβάνεται στο καλεντάρι της European Athletics και της World Athletics.

.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube