Η αναμέτρηση της Παρτίζαν με τη Μονακό είχε όλα τα στοιχεία ενός θρίλερ, με τους Σέρβους να παίρνουν τη νίκη στο φινάλε. Παρ' όλα αυτά, το στιγμιότυπο που έκλεψε την παράσταση δεν ήταν κάποιο καλάθι ή φάση, αλλά η αγκαλιά του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με τον Βασίλη Σπανούλη.

Οι δύο άνδρες είχαν μια σχέση γεμάτη ένταση στο παρελθόν, κυρίως μετά την αποχώρηση του Σπανούλη από τον Παναθηναϊκό το 2010 για να συνεχίσει στον Ολυμπιακό. Έκτοτε, η μεταξύ τους επικοινωνία ήταν περιορισμένη και η ατμόσφαιρα συχνά ψυχρή. Ωστόσο, μετά από 15 χρόνια, η εικόνα τους να αγκαλιάζονται θερμά μέσα στο γήπεδο έδειξε πως οι παλιές διαφορές ανήκουν στο παρελθόν.

Η αγκαλιά κράτησε αρκετά δευτερόλεπτα, με τον Ομπράντοβιτς να σκύβει και να ψιθυρίζει κάτι στο αυτί του Σπανούλη. Το περιεχόμενο της συζήτησης παραμένει άγνωστο, καθώς ο Σέρβος τεχνικός, όταν ρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου, απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες. Με μια κοφτή απάντηση, περιορίστηκε να πει: «Ήταν κάτι πολύ προσωπικό», αφήνοντας το μυστήριο να πλανάται γύρω από τη στιγμή.

Η εικόνα αυτή, πάντως, είχε ισχυρό συμβολισμό. Δύο εμβληματικές μορφές του ευρωπαϊκού μπάσκετ, που κάποτε βρέθηκαν σε αντίπαλα στρατόπεδα, έδειξαν πως ο χρόνος και η κοινή πορεία στο άθλημα μπορούν να γεφυρώσουν τις πιο βαθιές αντιθέσεις.



ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Επιβλητική εμφάνιση στο Κάουνας και επιστροφή στις νίκες για την Εφές!

Ιτούδης: «Από τις καλύτερες ομάδες της τελευταίας δεκαετίας στην Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός, μεγάλο τεστ για εμάς»

Κεκλεισμένων των θυρών το Μπαρτσελόνα-Μακάμπι για την 20ή αγωνιστική της Ευρωλίγκας

Ανακοίνωσε sold-out για την αναμέτρησή της με τον Παναθηναϊκό η Ζάλγκιρις

Αταμάν: «Η Χάποελ είναι η καλύτερη ομάδα στη Euroleague, θα είναι ''κλειδί'' τα μεγάλα σουτ»

Το καλωσόρισμα στον Μόρις και η παρακάμερα του Ολυμπιακού από την αναμέτρηση με τη Βαλένθια

Με Σλούκα και Χολμς κόντρα στη Χάποελ ο Παναθηναϊκός AKTOR

Φαρίντ: «Ξαναβρήκαμε ρυθμό μετά τη... “γροθιά” στα δόντια από τη Φενέρ - Είμαι συνηθισμένος στα πολλά παιχνίδια»

Χέρμπερτ για την Μπάγερν Μονάχου: «Είναι άλλα τέσσερα ματς σε επτά ημέρες, αλλά πρέπει ν' αρχίσουμε να κερδίζουμε»

«Αν τιμωρείς κάποιον με τεχνική ποινή...»: Σπόντες για τη διαιτησία από τον Ομπράντοβιτς