Σε έναν σκληρό τελικό στην Etihad Arena, η Μονακό ηττήθηκε με σκορ 81-70 από τη Φενέρμπαχτσε στον μεγάλο τελικό του Final Four του Άμπου Ντάμπι, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να κατακτήσει την πρώτη Ευρωλίγκα στην ιστορία της.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του ματς, ο τεχνικός των Μονεγάσκων, Βασίλης Σπανούλης, συνεχάρη τους Τούρκους και τον Γιασικεβίτσιους για τον τίτλο, δηλώνοντας πως η δική του ομάδα φέτος... τρύπησε το ταβάνι της και πως οι επιτυχίες στο μπάσκετ και τη ζωή μπορεί να αργήσουν.

Παράλληλα, έκανε και μια αναφορά στη διαιτησία του τελικού, δηλώνοντας πως η Μονακό χρεώθηκε με περισσότερα φάουλ από την αντίπαλό της, παρά το γεγονός πως και οι δύο ομάδες έπαιζαν σκληρά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βασίλη Σπανούλη:

«Συγχαρητήρια στη Φενέρ. Όταν προηγηθήκαμε με 9 χάσαμε το μομέντουμ και η Φενέρ έβαλε μεγάλα σουτ. Η διαφορά έγινε από τα λάθη μας και τις χαμένες βολές. Συγχαρητήρια και στον Σάρας, αλλά και στην ομάδα μου για μια απίστευτη σεζόν.

Είχαμε πολλούς παίκτες που δεν ήταν στην καλύτερη μέρα. Ήταν ένας σκληρός τελικός, αλλά σπάσαμε το ταβάνι μας. Πρέπει να παλέψεις σκληρά όλη σου τη ζωή να παίρνεις τρόπαια. Κάποιες φορές το παίρνεις με την πρώτη, άλλες μπορεί να χρειαστεί να προσπαθήσεις, πέντε, δέκα ή περισσότερες φορές.

Εμείς δεν έχουμε τόσο πολύ λαό όπως η Φενέρ, αλλά θέλω να ευχαριστήσω όσους ήρθαν από το Μονακό. Είναι κάτι που δεν μπορούμε να αλλάξουμε. Είναι αυτό που είναι.

Ήταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι, θεωρώ πως εμείς χρεωθήκαμε πολλά φάουλ, αλλά η Φενέρ που έπαιζε ανάλογα δυναμικά δεν χρεώθηκε τα ίδια φάουλ. Επίσης δεν κυκλοφορήσαμε την μπάλα όπως έπρεπε στην άμυνα αλλαγών της Φενέρ».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μονακό-Ολυμπιακός: Οι διαιτητές του Game 3

Μονακό: Χάνει το υπόλοιπο της σειράς με Ολυμπιακό ο Ντιάλο-Αμφίβολος ο Τάις

Πετρίδης: «Aπόλυτα προσηλωμένοι στον στόχο τους άπαντες στον Παναθηναϊκό - Ο MVP στη Βαλένθια και το Game 3»

ΜακΚόλουμ: «Υπερβολική η τιμωρία του Γιαννακόπουλου, δεν είναι σωστό να μην βρεθεί στο Final 4»

Ζέρβας: «Πολύ καλά αγωνιστικά και πνευματικά ο Ολυμπιακός - Καλή ευκαιρία να τελειώσει τη Μονακό την Τρίτη»

Aποθέωσε το Game 2 του Παναθηναϊκού η Euroleague: «Από τα ματς που σε 20 χρόνια θα θυμάσαι ακριβώς που το είδες»

Αταμάν για Γιαννακόπουλο: «Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μιλά για έναν πρόεδρο που θυσιάζει τη ζωή του για το μπάσκετ»

Ευρωλίγκα: Λάμψη Χέιζ-Ντέιβις στο Top10 με το buzzer beater απέναντι στη Βαλένθια

Θύρα 13 προς Γιαννακόπουλο: «Μαζί στις νίκες και στις τιμωρίες - Πρόεδρε, μαζί θα το σηκώσουμε»!

Κοντός: «Υπάρχει σύστημα απέναντί μας που παλεύει με λύσσα - Μια γροθιά μέχρι το πραγματικό τέλος»