Όταν πριν από το παιχνίδι με την Ρεάλ Μαδρίτης έγινε γνωστό πως τραυματίστηκε ο φυσιοθεραπευτής του Ολυμπιακού (σ.σ. είχε προηγηθεί ο φροντιστής!), συζητώντας με συναδέλφους, λέγαμε: «δε μπορεί, αυτό ήταν το τελευταίο». Τι άλλο να συμβεί δηλαδή, από τη στιγμή που και οι Αγγελόπουλοι έπαιξαν πρόσφατα σε φιλικό φιλανθρωπικού χαρακτήρα και έφυγαν από το παρκέ σώοι και αβλαβείς; Και όμως αποδείχθηκε χθες στο «Nick Galis Hall» πως υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να λαβωθεί αυτή η ομάδα…

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Η φάση στο τρίτο λεπτό του παιχνιδιού με τον Άρη που ο Χάντερ τραυματίζεται στο κεφάλι από τον Παπανικολάου στην προσπάθειά του δεύτερου να βγει από ένα σκριν, ήταν η απάντηση που λάβαμε για το αν τα έχουμε δει όλα. Αυτόματα, οι συσχετισμοί του παιχνιδιού άλλαξαν, ο Ολυμπιακός έχασε τον βασικό ψηλό του και άλλαξε άρδην τον τρόπο παιχνιδιού του. Το πώς έφτασε στη σημαντική νίκη θα το συζητήσουμε παρακάτω. Για την ώρα, κρατάμε το ότι η υγεία του Αμερικανού σέντερ δεν υπέστη κάποια σοβαρότερη βλάβη (εκκρεμούν βέβαια οι εξετάσεις). Οι «ερυθρόλευκοι» τον χρειάζονται στην Μόσχα, αλλά πάνω απ’ όλα μετράει η σωματική ακεραιότητα και ο άνθρωπος και προς τιμήν τους το αναγνώρισαν και οι οπαδοί του Άρη, προσφέροντάς του ένα παρατεταμένο χειροκρότημα.

Η νίκη του Ολυμπιακού, πήρε από αυτή την απρόσμενη απουσία ακόμα μεγαλύτερη σημασία. Αν αναλογιστεί κανείς πως εκτός των απόντων Λοτζέσκι και Αθηναίου, ο Χάκετ (παλικάρι από τα λίγα) αγωνίστηκε με σπασμένο δάκτυλο, ο Πρίντεζης ταλαιπωρείται το τελευταίο διάστημα από φρικτούς πόνους στο πέλμα και ο Παπαπέτρου είχε ενοχλήσεις στον καρπό και στους γλουτούς από αιμάτωμα… Βάλτε στην εξίσωση και την κούραση από το εξαντλητικό σαραντάλεπτο της Παρασκευής κόντρα στην Ρεάλ, το μυαλό που στην άκρη του είχε τον τελικό επιβίωσης στην Ευρωλίγκα με τη Χίμκι τη Πέμπτη και θα καταλάβετε γιατί οι πρωταθλητές πέτυχαν χθες κάτι παραπάνω από μία νίκη πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο.

Άλλωστε αυτή δεν έχει εξασφαλιστεί και μαθηματικά, καθώς απομένει μία ακόμα έξοδος στην Πάτρα (ο Απόλλων δυσκόλεψε ιδιαίτερα τον Παναθηναϊκό), παιχνίδι που είναι και αυτό ειδικών συνθηκών γιατί θα γίνει μετά από μεγάλο ματς (δεν συνυπολογίζω ποιο θα είναι το αποτέλεσμα), έξτρα κούραση από ταξίδι και ενδεχομένως και άλλες απώλειες. Η λογική πάντως λέει πως ο Ολυμπιακός θα βγει πρώτος, κάτι που αξίζει 100%. Έτσι όπως τα έφερε η μοίρα και ενώ όπως και ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να έχει απώλειες και να μην βρίσκεται τώρα στο 23-1, από τη στιγμή που στα ντέρμπι «αιωνίων» πήρε τη διαφορά, δικαιούται να έχει απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Αυτό φυσικά, δεν του εξασφαλίζει το παραμικρό κόντρα στους «πράσινους», που τόσες και τόσες φορές έχουν αλώσει το ΣΕΦ και έχουν πανηγυρίσει τίτλους.

Για την ώρα πάντως, η διαφαινόμενη πρωτιά, είναι επίτευξη του πρώτου στόχου για το πρωτάθλημα. Γίνεται μάλιστα με δύο πολύ δύσκολες νίκες σε ΟΑΚΑ και «Nick Galis Hall», απέναντι σε δύο πολύ καλές ομάδες που ανεβάζουν το επίπεδο της ελληνικής λίγκας, μεσούσης ενός προγράμματος «βουνό» στην Ευρωλίγκα, με την πίεση και την αμφισβήτηση να πιέζει τον λαιμό σα… μαχαίρι. Η προσωπικότητα, το ταλέντο και ο χαρακτήρας όμως δεν... λυγίζουν τόσο εύκολα, ακόμα και αν όσοι φορούν φανέλα ή φόρμα «ερυθρόλευκου» χρώματος, έχουν περάσει τουλάχιστον μία φορά και φέτος από ιατρικό κρεβάτι…

Υ.Γ.: Για τον Άρη του Δημήτρη Πρίφτη αξίζουν μόνο συγχαρητήρια. Ακόμα θυμάμαι ένα επιθετικό μήνυμα ακροατή, όταν έπλεκα δια μικροφώνου το εγκώμιο του Έλληνα τεχνικού, της ομάδας που έχει φτιάξει και των εύστοχων επιλογών του σε ξένους. Πλέον φαντάζομαι πως και αυτός έχει αλλάξει άποψη. Πιστεύω πως σύντομα ο Πρίφτης θα κοουτσάρει ομάδα Ευρωλίγκας.

Υ.Γ.1: Αν στα ελληνικά γήπεδα φτάσουμε στο σημείο να ακούγονται πάνω στην ένταση μόνο συνθήματα (έστω και αν αυτά είναι εμετικά) και να μην έχουμε εισβολές, προπηλακισμούς, αντικείμενα, διακοπές κλπ., θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα, διότι αυτόματα θα αυξηθούν οι υγιείς που θα αποφασίσουν να πηγαίνουν σε αυτά. Ως τότε, προτιμώ να εξάρω και να αναδείξω το γεγονός ότι περισσότεροι από 200 οπαδοί του Άρη περίμεναν τον Βασίλη Σπανούλη έξω από το γήπεδο για μία φωτογραφία και ένα αυτόγραφο και όχι να σταθώ σε αυτούς που τον έβριζαν. Μόνο έτσι θα νικήσει στο τέλος η υγεία.

Υ.Γ.2: Εξαιρετικός Χακίμ Γουόρικ για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι.






ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube