Οι πληγές είναι ακόμη ανοικτές... Ενας ήρωας χωρίς εισαγωγικά... Ο Σπύρος Σπυρίδης έχασε την μάχη για την ζωή. Ο 73χρονος που έγινε ασπίδα για να σώσει τον 10χρονο εγγονό του από την πύρινη λαίλαπα στο Μάτι εκείνο το απόγευμα που χάθηκαν όλα.

Οι γιατροί στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού» αντιμετώπιζαν τον άτυχο 73χρονο ως ήρωα καθώς πέρα από τη μάχη που έδινε επί μήνες στο νοσοκομείο, τη μοιραία εκείνη μέρα κατάφερε να σώσει το 10χρονο εγγόνι από τις φλόγες. Το απόγευμα εκείνης της μαύρης Δευτέρας, ο 73χρονος βρισκόταν με τη σύζυγό του και τα εγγόνια του στο Μάτι. Την ώρα έτσι που η φονική λαίλαπα έφτασε στο σπίτι του, ο άτυχος άνδρας προστάτευσε με το σώμα του και έσωσε το 10χρονο εγγόνι του από τη φωτιά.

Πριν από λίγες μέρες ο γιος του Κώστας Σπυρίδης είχε μιλήσει στη Ναυτεμπορική, λέγοντας πως οι γιατροί φώναζαν τον πατέρα του "Χαϊλάντερ” γιατί και οι ίδιοι απορούσαν πως τα είχε καταφέρει τόσο καιρό. Όπως έλεγε, ήταν πολύ δυνατός χαρακτήρας και το πάλευε γιατί είχε μεγάλη θέληση να ζήσει, να δει ξανά τα εγγόνια του. Δυστυχώς, όμως, δεν τα κατάφερε και υπέκυψε στα εγκαύματά του. 'Όπως ανέφερε στη συνέντευξή του εκτός από τα εκτεταμένα εγκαύματα β΄ βαθμού γύρω στο 19%, σε πόδια, χέρια και πλάτη, υπήρχαν πολλές επιπλοκές στην υγεία του κατά την νοσηλεία του, ενώ ήταν μετρημένες οι μέρες που ο πατέρας του ήταν σε λίγο καλύτερη κατάσταση. Λόγω της τραχειοστομίας, δεν μπορούσε να μιλήσει και επικοινωνούσε με νοήματα. Εκεί που αντιδρούσε πιο έντονα ήταν όταν του μιλούσαν για τα εγγόνια του και όταν έβλεπε την προσπάθεια των γιατρών και νοσηλευτριών που τον φρόντιζαν.



Οι γονείς του Κώστα Σπυρίδη και τα παιδιά του, που παραθέριζαν φιλοξενούμενοι στο Μάτι, κάηκαν σε χρόνο ρεκόρ. Όπως και τόσοι άλλοι που δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν, έτσι αστραπιαία που εξαπλωνόταν η πυρκαγιά. Παππούς, γιαγιά κι εγγόνια μπήκαν στο αυτοκίνητο να φύγουν, αλλά αποκλείστηκαν στην παραλιακή, αφού όλος ο κόσμος ήταν εκεί. Βγήκαν απ’ το αμάξι, βρήκαν μια μικρή δίοδο προς τη θάλασσα. Στη διαδρομή αυτή, όμως, τους έπιασε το θερμικό κύμα. Τότε ήταν που ο παππούς αγκάλιασε με το σώμα του τον εγγονό και τον γλίτωσε από τα ακόμα χειρότερα. Εκεί ήταν που και η σύζυγός του προφύλαξε όσο μπορούσε την εγγονή της. Η 72χρονη κάηκε κατά 14% σε χέρια-πόδια-σβέρκο. Έμεινε δυόμισι μήνες στον «Ευαγγελισμό», για λίγο και στη ΜΕΘ, λόγω πνευμονικού οιδήματος.

Τα παιδιά του, η 8χρονη Ελισάβετ κι ο 10χρονος Σπύρος, φέρουν διάσπαρτα εγκαύματα. Β΄ βαθμού στο δεξί χέρι και μικρότερα σε χέρια-πόδια το κορίτσι. Στους αγκώνες, σε χέρια, πόδια κι αυτιά το αγόρι. «Περνάμε και εμείς αγωνία και κούραση απίστευτη, έχουμε να αντιμετωπίσουμε πάρα πολλά μέτωπα. Ένα ήταν των παιδιών, πήραμε πολύ καλή υποστήριξη από την Παιδοψυχιατρική του “Γεννηματάς” για την προσαρμογή τους μετά το συμβάν αυτό που βίωσαν - ευτυχώς, σε μεγάλο βαθμό έχουν επανέλθει. Αλλά και η γυναίκα μου έχει υποστεί πολύ μεγάλο ψυχολογικό σοκ…» λέει ο κ. Σπυρίδης.

Νοσηλευόμενη από την τραγωδία στο Μάτι παραμένει στο Θριάσιο νοσοκομείο η Πηνελόπη Κωνσταντάκη.

Πηγή: thetoc.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Δίκη για το Μάτι: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για την τραγωδία

Σεισμική δόνηση 4 Ρίχτερ στον θαλάσσιο χώρο βόρεια του Ηρακλείου Κρήτης

Φωτια σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στη Βούλα

Καιρός: Ζέστη και ισχυροί άνεμοι στο ξεκίνημα της εβδομάδας

Μεξικό: 14 νεκροί και 31 τραυματίες σε τροχαίο

Ξετυλίγεται το κουβάρι για τη δολοφονία Λυγγερίδη: 5 οι προφυλακιστέοι για εγκληματική οργάνωση σήμερα

Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε σήμερα και δεύτερος κατηγορούμενος με ηγετικό ρόλο - Συνολικά 9 προφυλακίσεις

Κινηματογραφική καταδίωξη διακινητή μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας - Στοιβαγμένα 15 άτομα, μεταξύ τους παιδιά, σε βαν!

Δολοφονία Λυγγερίδη: Μαραθώνιος για δεύτερη ημέρα με 32 απολογίες – Προφυλακίστηκε ο «κοντός»

Νέα υπόθεση με διακίνηση ναρκωτικών από ανηλίκους σε Παπάγου, Χαλάνδρι και Ψυχικό: 9 συλλήψεις, δύο 20χρονοι οι αρχηγοί