Οι «ασπρόμαυροι» ανακοίνωσαν επίσημα την απόκτηση του Αμερικανού ακραίου μέχρι τη λήξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου, ώστε να αντικαταστήσει τον Σίμο Ντάμποβιτς.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Το ΤΑΠ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την απόκτηση του διεθνούς Αμερικανού αθλητή Bradley Colgate Lawson μέχρι και το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Ο Lawson αγωνίζεται ως ακραίος, είναι 24 ετών και έχει ύψος 1.98μ.

Για την μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ, ο ίδιος τόνισε πως: "Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσω την καριέρα μου στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στον ΠΑΟΚ. Μέχρι στιγμής όλα πάνε πολύ καλά και χαίρομαι που βρίσκομαι στην Ελλάδα".

Σε ερώτηση για το τι γνωρίζει για τον ΠΑΟΚ, ο 24χρονος Αμερικανός τόνισε: "Δεν ξέρω ακόμα πολλά πράγματα. Γνωρίζω ότι πέρυσι η ομάδα κατέλαβε την τρίτη θέση και ελπίζω με τις αλλαγές που έγιναν τώρα στην ομάδα να καταφέρουμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και να οδηγήσουμε τον ΠΑΟΚ όσο πιο ψηλά γίνεται".

Όσο για το ατύχημα που είχε το καλοκαίρι και για την τωρινή του κατάσταση, ο νεαρός ακραίος τόνισε: "Είχα ένα τραυματισμό το καλοκαίρι στο μπιτς βόλεϊ και αναγκάστηκα να υποβληθώ τον Αύγουστο σε μια επέμβαση. Έμεινα τρεις μήνες εκτός, αλλά τώρα είμαι έτοιμος αγωνιστικά".

Όσο για το αν είναι η πρώτη φορά που αγωνίζεται μακριά από την πατρίδα του, ο Λόουσον τόνισε: "Όχι, είναι η δεύτερη χρονιά. Πέρυσι ήμουν στο γερμανικό πρωτάθλημα. Πρόσφατα δοκιμάστηκα από τη Λιόν, αλλά χαίρομαι που ήρθε η πρόταση του ΠΑΟΚ και υπέγραψα τελικά στην Ελλάδα.

Οι άνθρωποι εδώ είναι πιο "ζεστοί" και από την πρώτη κιόλας στιγμή αισθάνθηκα πολύ άνετα. Είναι θετικό για μένα που στην ίδια ομάδα είναι ο Ράιλι Μακίμπιν, με τον οποίο είμαστε συμπαίκτες στην εθνική ομάδα των ΗΠΑ και έχουμε παίξει και στο παρελθόν μαζί.

Επίσης, γνωρίζω ότι στον ΠΑΟΚ έχει παίξει και ο φίλος μου Κλέιτον Στάνλεϊ. Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει βοηθήσει πολλούς Αμερικανούς αθλητές να κάνουν καριέρα".

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Κιαπίνι: «Δεν ελέγξαμε τον ρυθμό, αλλά αισθάνομαι περήφανος»

Ρόγκα: «Δεν πιστέψαμε όσο έπρεπε στις δυνατότητές μας - Περήφανη που είμαι μέλος του Παναθηναϊκού»

Τάνη στο sport-fm.gr: «Μοναδική η στήριξη του κόσμου του Παναθηναϊκού - Θα δώσουμε τα πάντα για το πρωτάθλημα»

Περηφάνια για τα «φίνα κορίτσια» παρά την απώλεια του τίτλου: Το βίντεο του sport-fm από την αποθέωση του κόσμου!

Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής της Volley League γυναικών

Έχασαν τον τίτλο, κέρδισαν υπερηφάνεια και χειροκρότημα: Λύγισαν τα «Φίνα κορίτσια» του Παναθηναϊκού

Χουάντσο και Γκραντ παρακολουθούν από κοντά τον μεγάλο τελικό του Παναθηναϊκού με τη Βαλεφόλια!

Πράσινη τρέλα: Η φαντασμαγορική είσοδος των παικτριών του Παναθηναϊκού πριν τον 2ο τελικό με τη Βαλεφόλια

Παναθηναϊκός-Βαλεφόλια: Οι «πράσινες» μπροστά στον κόσμο τους στην κατάμεστη Γλυφάδα, για την... ευρωκούπα!

Ρόγκα: «Η ομάδα θα δώσει το 100%, ανυπομονώ να παίξω μπροστά στους οπαδούς μας»

TAGS: Π.Α.Ο.Κ.