Με γκολ των Γκόμεζ (43') και Βάργκας (94') η Φιορεντίνα επικράτησε της Ντιναμό Κιέβου 2-0 και πέρασε στα ημιτελικά του Europa League. Σε παθητικό ρόλο περιορίστηκε η ουκρανική ομάδα, που έπαιξε για 50 λεπτά με δέκα ποδοσφαιριστές, λόγω αποβολής του Λενς. Δικαιότατη η πρόκριση της ομάδας του Μοντέλλα που είχε δύο δοκάρια. H Φιορεντίνα, έφτασε στην ημιτελική φάση σε ευρωπαϊκό Κύπελλο, μετά από επτά χρόνια, αφού την τελευταία φορά που είχε καταφέρει κάτι τέτοιο, ήταν το 2008, όταν είχε φτάσει στην τετράδα και αποκλείστηκε στα πέναλτι από τη Ρέιντζερς, στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.


Το ματς

H ιταλική ομάδα άρχισε από νωρίς το σφυροκόπημα απέναντι στην Ντιναμό Κιέβου με τον Μάρκος Αλόνσο, να έχει δοκάρι σε αριστερό σουτ από το ύψος της περιοχής στο 10ο λεπτό. Στο 22ο ήταν η σειρά του Μάριο Γκόμεζ ν’ απειλήσει και να χάσει καλή ευκαιρία, αφού ο Σοβκόφσκι εξουδετέρωσε το σουτ του, ενώ ο Ουκρανός πορτιέρο είχε απάντηση και σε ευκαιρία του Σάβιτς στο 37ο λεπτό.

Μέσα σε ένα τρίλεπτο, κρίθηκε το ματς στη συνέχεια, αφού ο Λενς είδε την άγουσα προς τα αποδυτήρια με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 40ο λεπτό και στο 43ο μετά από παράλληλη σέντρα του Χοακίν, ο Γκόμεζ με το γόνατο άνοιξε το σκορ, για να δώσει προβάδισμα στους «βιόλα» σε ένα κρίσιμο σημείο.

Η Φιορεντίνα συνέχισε με τον ίδιο τρόπο και είχε δοκάρι με τον Μοχάμεντ Σαλάχ στο 49ο λεπτό, ενώ ο Φερνάντεζ είχε άλλη μια εξαιρετική στιγμή στο 59ο λεπτό. Ο ίδιος παίκτης στο 84ο, είδε τον Σοβκόφσκι να του στερεί την ευκαιρία να χρηστεί σκόρερ, όμως στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Βάργκας, μπήκε από αριστερά και με ένα σουτ στην απέναντι εσωτερική πλευρά των διχτυών, σφράγισε το εισιτήριο των «βιόλα» για τα ημιτελικά.

Επιμέλεια:Κώστας Μιαούλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube