Έχουν το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο και ξέρουν να το διατηρούν στην κορυφή! Η «daily mail» αποκάλυψε τα έσοδα που είχε κάθε ομάδα της Premier League τη φετινή σεζόν και αυτή που είναι στην κορυφή της λίστας θα σας εκπλήξει.

Όχι δεν είναι η πρωταθλήτρια Λέστερ. Ούτε η Γιουνάιτεντ, ούτε η Λίβερπουλ που είναι οι μεγαλύτερες και πιο εμπορικές ομάδες στο «Νησί». Αλλά η Άρσεναλ! Οι «κανονιέρηδες» καρπώθηκαν 133 εκ. ευρώ, τα περισσότερα από κάθε άλλο σύλλογο. Ακολουθεί η Σίτι, η Γιουνάιτεντ και στην 5η θέση της λίστας βρίσκεται η πρωταθλήτρια Λέστερ, με τη Λίβερπουλ να είναι ακριβώς από κάτω.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί, πάντως, είναι ότι η υποβιβασμένη Άστον Βίλα θα βάλει στα ταμεία της το «τρελό» ποσό των 80 εκ. ευρώ, άλλα τόσο η Νόριτς που έπεσε επίσης, ενώ η τρίτη της… παρέας, Νιουκάστλ, θα καρπωθεί 95 εκ. ευρώ!



Τέλος, στον παραπάνω πίνακα φαίνεται πως κάθε ομάδα για κάθε τηλεοπτικό της παιχνίδι λαμβάνει 11,4 εκ. ευρώ και 1 εκ. ευρώ επιπλέον όταν έχει δείξει η τηλεόραση πάνω από 10 ματς. Επίσης, καρπώνονται το ποσό των 1,6 εκ. ευρώ για κάθε θέση στο βαθμολογικό πίνακα. Η Άστον Βίλα πήρε δηλαδή 1,6 εκ. ευρώ επειδή τερμάτισε τελευταία, ενώ η πρωταθλήτρια Λέστερ πήρε 32,6.

Επιμέλεια: Γιώργος Τσανάκας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube