Από την προκριματική φάση θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στην Ευρωλίγκα γυναικών ο Ολυμπιακός, όπως έγινε γνωστό σήμερα (29/06), μετά από ανακοίνωση της FIBA.

Μέσω αυτής, η διοργανώτρια αρχή γνωστοποίησε τις 20 ομάδες, από εννέα χώρες, που θα πέσουν στην… μάχη τη νέα σεζόν, με τις 12 από αυτές να παίρνουν απευθείας το εισιτήριο για τους ομίλους και τις υπόλοιπες οκτώ, ανάμεσά τους και οι νταμπλούχες Ελλάδας, να παίζουν στα προκριματικά, για τέσσερις ακόμα θέσεις.

Η κλήρωση της προκριματικής φάσης θα γίνει στο Μόναχο, την Πέμπτη 5 Ιουλίου, ενώ αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί και η κλήρωση της φάσης των ομίλων (2 γκρουπ από 8 ομάδες.

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει μία εκ των Ναντέζντα (Ρωσία), Κουκούροβα (Τουρκία), ESBVA-LM (Γαλλία), Σέζκαρντ (Ουγγαρία ), Βενέτσια (Ιταλία), Βίσλα Κρακοβίας (Πολωνία), ΤΤΤ Ρίγα (Λετονία).

Οι αγώνες των προκριματικών θα διεξαχθούν στις 9 και 12 Οκτωβρίου, ενώ η φάση των ομίλων θα ξεκινήσει στις 24 Οκτωβρίου.

Οι δώδεκα ομάδες που θα είναι σίγουρα στους ομίλους: Εκατερίνμπουργκ (Ρωσία), Φενέρμπαχτσε (Τουρκία), Τανγκό Μπούργκις (Γαλλία), Σοπρόν (Ουγγαρία), Σκίο (Ιταλία), USK Πράγας (Τσεχία), Πολκόβιτσε (Πολωνία), Αβενίδα (Ισπανία), Κάστορς Μπρέιν (Βέλγιο), Ντιναμό Κούρσκ (Ρωσία), Χατάι (Τουρκία), Καρόλο (Γαλλία).

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Παπανικολόπουλος: «Η Καρδίτσα βαδίζει σε πρωτόγνωρα μονοπάτια και τα παιδιά έχουν πλήρη επίγνωση του τι γίνεται»

Ερντέμ: «Συγχαρητήρια στις παίκτριες και στους οπαδούς μας - Πολύ σημαντική η Σταμολάμπρου, τώρα είμαστε καλύτερες»

Επέστρεψε στις νίκες με 100άρα η Καρδίτσα και βύθισε το θλιβερό Μαρούσι

Λύγισε για την επιστροφή της η Σταμολάμπρου: «Δεν ένιωσα στιγμή μόνη μου σε όλο αυτό, ευχαριστώ τον κόσμο»

Μπαρτζώκας: «Σε καλύτερη κατάσταση απ' ό,τι περιμέναμε ο Μόρις - Άξιζε η υπομονή που κάναμε για να τον βρούμε»

Τα ιστορικά επιτεύγματα του Ντόρσεϊ μετά την απίθανη εμφάνισή του στο Ολυμπιακός-Κολοσσός!

Βαθμολογία Stoiximan GBL: Συνεχίζει την αήττητη πορεία του ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός

Καράσκο: «Στις αρχές της τρίτης περιόδου χάσαμε τη συγκέντρωσή μας και αυτό δεν επιτρέπεται»

Ντόρσεϊ: «Νιώθω ότι δικαιώνομαι για την σκληρή δουλειά που κάνω, δεν παίρνω τίποτα ως δεδομένο»

Α1: Συνέτριψε τον Πανσερραϊκό και έκλεισε το 2025 στην κορυφή ο Παναθηναϊκός