Αν κάτι έχει μείνει να θυμίζει τη Σταντάρ των προηγούμενων ετών, αυτό είναι η… φανέλα της! Οι Βέλγοι βρίσκονται σε παρακμή, αναπολούν τα περασμένα χρόνια και προσπαθούν να σηκώσουν κεφάλι.

Πέρυσι, η τρίτη μεγαλύτερη ομάδα του Βελγίου μετά την Αντερλεχτ και την Μπριζ, τερμάτισε 7η με τον κόσμο να στήνει λαϊκά δικαστήρια! Μοναδικό κέρδος, η κατάκτηση του Κυπέλλου.

Το προφιλ

Ούτε και φέτος τα πράγματα είναι καλά για τη Σταντάρ. Σε 4 αγωνιστικές έχει μόλις πέντε βαθμούς, με 4 γκολ ενεργητικό και 3 παθητικό. Στο σούπερ καπ του Βελγίου ηττήθηκε από την Μπριζ.

Πρέπει να τονιστεί ότι είναι πολύ πιθανό να απολυθεί ο προπονητής της, Γιανίκ Φερέρα και να αναλάβει ο Βίτορ Περέιρα που έφυγε από τη Φενέρμπαχτσε. Ο Περέιρα, ο οποίος έχει… προηγούμενα με τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του, μετά και τα όσα είχαν γίνει πρόπερσι στη Λεωφόρο, όταν ο Πορτογάλος ήταν προπονητής στον Ολυμπιακό.

Στο ρόστερ της Σταντάρ υπάρχει ο Κύπριος Κωνσταντίνος Λαϊφης, ως δανεικός από τον Ολυμπιακό. Το πιο «δυνατό χαρτί» είναι ο Καμερουνέζος αμυντικός χαφ, Εγιόνκχ Ενόχ, που στα 30 του είναι ό, τι καλύτερο έχει αυτή τη στιγμή το κλαμπ. Ως Κυπελλούχος, η
Σταντάρ πέρασε απευθείας στους ομίλους του Europa League.

Προϊστορία

Ο Παναθηναϊκός έχει αντιμετωπίσει άλλες δυο χρονιές τη Σταντάρ Λιέγης, στην Ευρώπη. Και οι δυο ήταν σε νοκ άουτ φάση. Τη σεζόν 2009-10, τέθηκε αντιμέτωπος με τους Βέλγους, στη φάση των 16 του Europa League, όταν και γνώρισε τον αποκλεισμό, με δυο ήττες (3-1 στο ΟΑΚΑ, 1-0 στο Βέλγιο). Επίσης, το 2014 οι δυο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ισοπαλία 0-0 στο Βέλγιο, ήττα για το «τριφύλλι» 2-1 στη Λεωφόρο και νέος αποκλεισμός.





Έτος ίδρυσης: 1898
Έδρα: Stade Maurice Dufrance
Χωρητικότητα: 29.388
Τίτλοι: 10 πρωταθλήματα, 7 Κύπελλα, 1 Λιγκ Καπ, 4 Σούπερ Καπ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube