Τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει πλέον την ΑΕΚ από το να επιστρέψει στο σπίτι της!

Μετά από πολύ καιρό αναμονής, η «Ένωση» ζει μια μέρα που μπορεί να χαρακτηριστεί ιστορική, καθώς δικαιώθηκε κι επίσημα από το ΣτΕ, όσον αφορά στις προσφυγές που είχαν κατατεθεί εναντίον της «Αγιά-Σοφιάς».

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Σωτήρης Ρίζος, δημοσίευσε τις υπ’ αριθμ. 2153-2154/2015 αποφάσεις της Ολομέλειας, σύμφωνα με τις οποίες απορρίπτεται ομόφωνα η προσφυγή του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, αλλά και αυτή κατοίκων της περιοχής.

Όπως έγινε γνωστό, η δημοτική αρχή ζητούσε, μεταξύ των άλλων, την ακύρωση της από 3.11.2014 απόφασης της αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής με την οποία επέρχεται τροποποίηση και επικαιροποίηση της μελέτης «προστασία, διαχείριση και ανάπλαση του άλσους Νέας Φιλαδέλφειας».

Όσο για τους 17 κατοίκους, υποστήριζαν ότι η κατασκευή της «Αγιά-Σοφιάς» είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία. Εκείνο που έχει σημασία όμως δεν είναι πλέον τι ζητούσαν, αλλά το ότι το ΣτΕ απέρριψε αμφότερες τις προσφυγές, κρίνοντας μάλιστα τους ισχυρισμούς του Δήμου ως αβάσιμους και κάποιους άλλους ως αόριστους.

Κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει -κι επίσημα πια- κανένα εμπόδιο στο δρόμο της ΑΕΚ για να γυρίσει στη Νέα Φιλαδέλφεια. Διότι με την απόφαση του ΣτΕ μπορεί να προχωρήσει πλέον και η έκδοση της οικοδομικής άδειας -διαδικασία που υπολογίζεται να ξεκινήσει απ' τη Δευτέρα κιόλας. Τότε ο φάκελος του γηπέδου (συμπληρωμένος πλέον από την απόφαση του ΣτΕ) θα παραδοθεί στο ΥΠΑΠΕΝ και ελπίζεται ότι θα δρομολογηθεί άμεσα η δημόσια διαβούλευση για την περιβαλλοντική μελέτη που απαιτείται.

Η συγκεκριμένη διαδικασία διαρκεί περίπου 1,5 μήνα, μετά το πέρας του οποίου -κι εφόσον έχουν κυλήσει όλα ομαλά- θα μπορεί η ΑΕΚ να πάρει στα χέρια την οικοδομική άδεια και να ξεκινήσει επιτέλους τα έργα για το νέο της σπίτι.

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Δεκάδες καπνογόνα στον μώλο της Καλαμάτας πριν από τη φιέστα ανόδου της Μαύρης Θύελλας - Βίντεο του sport-fm.gr

Νίκες παραμονής για Νέστο και ΠΑΟΚ Β - Βύθισε και άλλο τον ΠΑΣ ο Καμπανιακός

Super League 2: Μάχες επιβίωσης σε Χανιά, Ηλιούπολη και Χρυσούπολη

Super League 2: ΔΣ μέσω τηλεδιάσκεψης - Τα θέματα που θα συζητηθούν

Άλλαξε την απόφασή του ο Σπηλιώτης - Ανέβαλε τα ματς στο τοπικό Μεσσηνίας ελέω της φιέστας της Καλαμάτας!

Βέλη της Καλαμάτας στον πρόεδρο της ΕΠΣ Μεσσηνίας: «Βρήκε τον τρόπο να μην διευκολύνει τον κόσμο σε ημέρα γιορτής»

«Βαριά» καμπάνα στον Κολοβό για την αποβολή του από το ματς με την Καλαμάτα

Βασιλόπουλος: «Θα τηρηθεί πλήρως το χρονοδιάγραμμα, Νοέμβριο θα παίζει η Καλαμάτα στο σπίτι της»

Παπαδόπουλος ενόψει του Μαρκό-Πανιώνιος: «Να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί μέχρι το τέλος»

Το πρόγραμμα της φιέστας της Καλαμάτας: «Η Μαύρη Θύελλα την Κυριακή γιορτάζει»

TAGS: A.E.K.