Ένα μεγάλο ντέρμπι περιμένει σήμερα στο Australian Open τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος στο πλαίσιο της φάσης των «16» αντιμετωπίζει τον Αμερικανό Τέιλορ Φριτζ (10:45, Eurosport 2).

Οι δύο τενίστας θα αγωνιστούν στο πρώτο παιχνίδι του βραδινού session της Rod Laver Arena, έχοντας ως στόχο να πάρουν το εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο Φριτζ είναι Νο22 στην παγκόσμια κατάταξη, έχοντας 52% ποσοστό νικών (133 έναντι 124 ηττών) στην καριέρα του και έχει κερδίσει κοντά στα 6 εκατ. δολάρια, ενώ έχει πανηγυρίσει την κατάκτηση ενός ατομικού τουρνουά.

Στο Αυστραλιανό Open, η μεγαλύτερη διάκριση του Αμερικανού τενίστα είναι οι τρεις συνεχόμενες φορές στον 3ο γύρο της διοργάνωσης, ενώ συνήθως και στα άλλα τρία μεγάλα Grand Slam αποκλείεται συνήθως στον πρώτο ή τον δεύτερο γύρο.

Για να φτάσει να αντιμετωπίσει σήμερα τον Τσιτσιπά, ο 24χρονος αθλητής χρειάζεται να ξεπεράσει το εμπόδιο του Γερμανού Μαξιμιλιανού Μάρτερερ (3-0 σετ), του συμπατριώτη του Φράνσις Τιαφόε (3-0 σετ) και στην προηγούμενη φάση κατάφερε να αποκλείσει μετά από έναν αγώνα διάρκειας 3 ωρών 15 λεπτών τον Ισπανό Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube