Μπορεί η Μάντσεστερ Σίτι να ξόδεψε 49 εκατομμύρια προκειμένου να κάνει δικό της τον Ραχίμ Στέρλινγκ από την Λίβερπουλ το καλοκαίρι του 2015, ωστόσο το ξεκίνημα του δεν ήταν το επιθυμητό, βγάζοντας μια σχετική γκρίνια από μερίδα φιλάθλων της ομάδας.
Σύμφωνα όμως με τον ίδιο, για το κακό του ξεκίνημα ευθύνεται αποκλειστικά ο πρώην τεχνικός των «πολιτών», Μανουέλ Πελεγκρίνι, ο οποίος φαίνεται να είχε περιορίσει τον Άγγλο, σχετικά με την θέση του μέσα στο γήπεδο.
«Ήταν μια πολύ δύσκολη σεζόν η περσινή αφού δεν μπορούσα να παίξω στην φυσική μου θέση μέσα στο γήπεδο, όταν προπονητής μας ήταν ο Μανουέλ Πελεγκρίνι. Δεν είχα την δυνατότητα να τριπλάρω και αυτό ήταν κάτι που με δυσαρεστούσε,αφού το ένας με έναν είναι από τα δυνατά μου σημεία», τόνισε αρχικά στην «Daily Mail».
Σχετικά με τον ερχομό του Πεπ Γκουαρντιόλα δήλωσε:
«Με τον ερχομό του, ο Γκουαρντιόλα μου έδωσε έναν πιο απελευθερωτικό ρόλο. Μου εξήγησε ότι πρέπει να βοηθάω αμυντικά την ομάδα μου, αφού έχω την ταχύτητα για επιστροφές και να κάνω όσο περισσότερες διεισδύσεις μπορώ με την μπάλα. Ασφαλώς μου είπε ότι η συνεισφορά μου από τα πλάγια πρέπει να είναι μεγάλη, ωστόσο, πρέπει και να σκοράρω όσο μπορώ περισσότερο.»
Η σεζόν έχει ξεκινήσει πολύ καλά για τον 21χρονο, ωστόσο στην ήττα με 2-0 από την Τότεναμ, πέρα από την γενικότερα κακή εμφάνιση της Μάντσεστερ Σίτι, ο ίδιος είχε έναν τραυματισμό που θα τον αφήσει για λίγο καιρό εκτός προπονήσεων.
Επιμέλεια: Νίκος Ξένος