Το κολυμβητήριο του ΝΟΒ, στον Λαιμό της Βουλιαγμένης, θα φιλοξενήσει το τριήμερο 9-11 Μαΐου το Final 8 του Κυπέλλου υδατοσφαίρισης ανδρών, καθώς και το Final 4 της αντίστοιχης διοργάνωσης των γυναικών.

Λόγω του συμπιεσμένου προγράμματος της σεζόν (υπενθυμίζεται ότι υπήρξε τρίμηνη διακοπή όλων των συλλογικών διοργανώσεων, για τη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού και του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος), η φετινή προκήρυξη των δύο διοργανώσεων δεν προβλέπει προκριματικές φάσεις.

Στο Final 8 των ανδρών θα μετάσχουν οι έξι ομάδες των playoffs και οι δύο νικήτριες των play-in και στο Final 4 των γυναικών οι πρώτοι τέσσερις της κανονικής περιόδου, που ουσιαστικά έχουν ήδη ξεκαθαρίσει και θα είναι ο Ολυμπιακός, η Βουλιαγμένη, ο Εθνικός και ο Άλιμος. Η κλήρωση θα γίνει στις 24 Απριλίου (ώρα 13:00), στα γραφεία της ΚΟΕ.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα, την Πέμπτη 9 Μαΐου θα διεξαχθούν οι τέσσερις προημιτελικοί των ανδρών, την Παρασκευή 10/5 οι ημιτελικοί σε άνδρες και γυναίκες και το Σάββατο 11/5 οι τελικοί, που θα αναδείξουν τους κυπελλούχους Ελλάδας για την περίοδο 2023-24.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογο εγχείρημα είχε γίνει και το 2021, πάλι στον Λαιμό, όταν η ΚΟΕ είχε διοργανώσει κατευθείαν Final 8 στους άνδρες και Final 4 στις γυναίκες, λόγω της πολύμηνης διακοπής που είχε προηγηθεί ελέω lockdown.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube