Η Πορτογαλία κήρυξε σήμερα το μεγαλύτερο τμήμα της επικράτειας σε κόκκινο συναγερμό εν αναμονή του κυκλώνα Λέσλι, που ενδέχεται να είναι ο ισχυρότερος κυκλώνας που θα πλήξει τη χώρα από το 1842, προτού συνεχίσει την πορεία του προς τη γειτονική Ισπανία.

Στην Πορτογαλία, η Αρχή Πολιτικής Προστασίας συνέστησε στους πολίτες να απομακρυνθούν από τα παράκτιες περιοχές και να παραμείνουν στα σπίτια τους, διευκρινίζοντας ότι η νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή θα είναι το κρισιμότερο διάστημα κατά την εξέλιξη του καιρικού φαινομένου.

Οι μετεωρολόγοι αναμένουν ότι θυελλώδεις άνεμοι και βροχοπτώσεις θα σαρώσουν την περιοχή της Λισαβόνας από τις 18.00 τοπική ώρα (20.00 ώρα Ελλάδας).



Κατόπιν θα «η ισχύς του θα ελαττωθεί και θα κινηθεί με ταχύτητες στα 60χλμ/ώρα προς το βορειοδυτικό τμήμα» επισήμανε το μετεωρολογικό ινστιτούτο της Πορτογαλίας.

Βάσει των στοιχείων των μετεωρολόγων, ο κυκλώνας Λέσλι θα είναι ο ισχυρότερος που θα πλήξει την Πορτογαλία από το 1842 και μονάχα πέντε κυκλώνες έχουν καταγραφεί σε αυτό το τμήμα του Ατλαντικού Ωκεανού.

Από την πλευρά της η μετεωρολογική υπηρεσία της Ισπανίας Aemet εξέδωσε σήμερα δελτίο με το οποίο προειδοποιεί ότι ο κυκλώνας θα φθάσει στην Ισπανία τα ξημερώματα της Κυριακής, προκαλώντας ενδεχομένως ριπές ανέμου στα 100χλμ/ώρα στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Πηγή: Protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε εισαγγελέας που επανεξέταζε έρευνες κατά του Τραμπ

Πτήσεις μαθητών με εκπαιδευτικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας

Κυβερνοεπιθέσεις σε ψυγεία: Πάνω από 300 εκτεθειμένα συστήματα στην Ελλάδα

Γαλλία: Τραγικό δυστύχημα με λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν ανήλικοι - Δύο νεκρά παιδιά, 16 τραυματίες

Γαλλία: Τραγικό δυστύχημα με λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν μαθητές - Τουλάχιστον δύο νεκροί

Κλιματική κρίση: Ο θερμότερος Οκτώβριος στην ιστορία – Το 2026 οδεύει προς δεύτερη υπέρβαση του ορίου του 1,5°C

Διεκόπη η δίκη της Ειρήνης Μουρτζούκου - Συνεχίζεται στις 12 Νοεμβρίου

Τραγωδία στη Γαλλία με σχολικό λεωφορείο - Νεκροί και τραυματίες

Χάκαραν τον Άδωνι Γεωργιάδη: Φαίνεται ότι... παρήγγειλε 150 Porsche, 50 Mercedes, 24 καραμπίνες και πιστόλι

Στο Δικαστικό Μέγαρο η Ειρήνη Μουρτζούκου - Υπό αυξημένα μέτρα ασφαλείας η δίκη