Ο Μίλτος Τεντόγλου «άνοιξε» τη χρονιά πριν λίγες ημέρες στην Οστράβα με 8,09 στο μήκος σε έναν αγώνα όπου δεν του βγήκε η μεγάλη επίδοση. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής και «χρυσός» Ολυμπιονίκης του αγωνίσματος βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και στοχεύει σε μια εξαιρετική σεζόν, με αποκορύφωμα το Παγκόσμιο κλειστού στίβου της Γλασκώβης τον επόμενο μήνα.

Ο Έρβαν Κονατέ έχει κάνει φέτος 8,04 κι είναι ο μόνος από τους υπόλοιπους μετέχοντες που έχει περάσει φέτος τα 8 μέτρα.

Στην «πόλη του φωτός» θα βρεθεί κι ο Εμμανουήλ Καραλής. Ο τέταρτος Ολυμπιονίκης του επί κοντώ θα επιδιώξει στο Παρίσι να κάνει restart και να βρει άλματα ανάλογα των δυνατοτήτων του. Ο αθλητής θα προχωρήσει σε αλλαγή σε ένα από τα κοντάρια του, στο οποίο εντόπισε πως υπάρχει λάθος στη λαβή.

Η Τατιάνα Γκούσιν ψάχνει την τελευταία εβδομάδα ένα άλμα στο 1,93 στο ύψος κι ευελπιστεί να το ξεπεράσει στον αγώνα του Σαββάτου στο Χουστοπέτσε. Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου έχει περάσει φέτος το 1,91 και στον τελευταίο της αγώνα βρέθηκε στο 1,90.

Η έμπειρη πρωταθλήτρια έχει στο πρόγραμμά της το μίτινγκ του Βελιγραδίου στις 13 του μήνα.

Ο Αντώνης Μέρλος θα συμμετάσχει σε αγώνα ύψους στις Βρυξέλλες το Σάββατο. Ο άλτης του Γιώργου Τσούγκου θέλει να βελτιώσει το φετινό του 2,21 από το μίτινγκ του Λουξεμβούργου.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube