Στην αντεπίθεση πέρασε ο Γιάνης Βαρουφακης μετά τις καταγγελίες Γιάννη Στουρνάρα στη Βουλή ότι πήγε στο διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και δήλωσε ότι είναι υπουργός Οικονομικών μιας χρεοκοπημένης χώρας.

«Ως υπουργός οικονομικών επιχειρηματολογούσα ότι το δημόσιο χρέος μας ήταν μη βιώσιμο δηλαδή ότι το κράτος είχε πτωχεύσει και έπρεπε να κουρευτεί», δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης στην εφημερίδα Realnews.

Υποστηρίζει επίσης ότι ως υπουργός Οικονομικών ενός πτωχευμένου κράτους ταξίδευε σε οικονομική θέση για την Φραγκφούρτη με σκοπό να πείσει τον πρόεδρο της ΕΚΤ ότι προαπαιτούμενο ανάκαμψης ήταν η απομείωση του δημόσιου χρέους.

Ο κ. Βαρουφάκης επιτίθεται επίσης στον κ. Στουρνάρα με το επιχείρημα ότι ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είχε υποχρέωση να συστρατεύεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης για ελάφρυνση του χρέους, τη στιγμή που με τις δηλώσεις του στη Βουλή φαίνεται ότι έλεγε στον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι να μην ακούει τον υπουργό Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.


Πηγή: Skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Στο ΚΑΤ υπάλληλος καθαριότητας σε απορριματοφόρο, μετά από επίθεση Ρομά

Απειλές Κρεμλίνου για την «επίθεση στην κατοικία του Πούτιν»: «Ο στρατός μας ξέρει πώς και πότε να αντιδράσει»

Έγκλημα στο Κολωνάκι: Στα δικαστήρια της Ευελπίδων ο γιος της Ελένης Παπαδοπούλου

Αρχίζει νέα έρευνα για την πτήση MH370 της Malaysia Airlines, που εξαφανίστηκε πριν 10 χρόνια

Χαλαρώνουν τα μπλόκα: Μοντέλο Χριστουγέννων για την έξοδο των εκδρομέων της Πρωτοχρονιάς

«Πάγωσε» η Κεντρική Μακεδονία: Ρεκόρ ψύχους με -5 βαθμούς Κελσίου στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης

Πανελλαδική απεργία επ’ αόριστον στις λαϊκές αγορές, από 7 Ιανουαρίου 2026

Νεκρός άνδρας που παρασύρθηκε από συρμό του Προαστιακού στα Άνω Λιόσια

Ο Τραμπ ανακοίνωσε το πρώτο χερσαίο πλήγμα στη Βενεζουέλα

Χρυσοχοΐδης στον ΣΚΑΪ για μπλόκα: Αντικοινωνική συμπεριφορά η ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών