Τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ για τον COVID-19, σε δομές της Αίγινας, θα πραγματοποιήσει κλιμάκιο γιατρών και νοσηλευτών των Κινητών Ομάδων Επίσκεψης στο Σπίτι (ΚΟΕΣ) της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, που μεταβαίνει σήμερα Τετάρτη στο νησί.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, θα προβούν στη λήψη ρινοφαρυγγικών δειγμάτων, τα οποία θα εξεταστούν με την τεχνική PCR στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας. Ειδικότερα, θα διενεργηθούν έλεγχοι στο προσωπικό, καθώς και στους υπερήλικες που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «'Αγιος Διονύσιος», καθώς και στο προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος και του Λιμενικού Σταθμού της Αίγινας.

«Η επιλογή των δομών για την πραγματοποίηση των διαγνωστικών τεστ έγινε εξαιτίας της αυξημένης τουριστικής κίνησης στο νησί, αλλά και στην εκτίμηση της επιδημιολογικής επικινδυνότητας των συγκεκριμένων δομών», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Προτεραιότητά μας αυτή την περίοδο, που είμαστε στην καρδιά της τουριστικής κίνησης, είναι η ενίσχυση της πρόληψης σε δομές υψηλής επικινδυνότητας, που βρίσκονται σε τουριστικούς προορισμούς» τονίζει σε δήλωση του ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης. «Στόχος μας είναι η αποτελεσματικότερη προάσπιση της υγείας των πολιτών, αλλά και ενίσχυσης της ασφάλειας του τουριστικού μας προϊόντος» προσθέτει και διαβεβαιώνει: «Θα συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς, συντρέχοντας με εξειδικευμένο και στοχευμένο τρόπο την εθνική προσπάθεια για την αναχαίτιση της πανδημίας και την καλύτερη θωράκιση της Αττικής μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή Μηχανογραφικού και την ανακοίνωση των βάσεων

Καιρός: Στους 38 βαθμούς η θερμοκρασία – Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες

Πυρκαγιά σε πάρκινγκ πολυκατοικίας στην Παλλήνη - Κάηκαν ολοσχερώς δύο αυτοκίνητα

Άργος: Κατέληξε ο 20χρονος - Προσωρινά κρατούμενοι οι δύο αστυνομικοί

Marfin: Γόνος εύπορης οικογένειας ο «ψηλός» που σπάει την τζαμαρία της τράπεζας - Μάχη για επιπλέον ταυτοποιήσεις

Ουκρανία: Έξι νεκροί και 12 τραυματίες από ρωσικά πλήγματα

Δύο τραυματίες από σύγκρουση αστικού λεωφορείου με δύο ΙΧ στον Πειραιά

Βαρύτατο το κατηγορητήριο για τους τρεις συλληφθέντες που εμπλέκονται στις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη!

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 7 ετών σε γιατρό για τον θάνατο 14χρονης μετά από επέμβαση

ΕΛ.ΑΣ: Το θερμικό φορτίο προκάλεσε τον θάνατο της Βάγιας Νέστορα - Η ανακοίνωση για τους 3 συλληφθέντες