Την Αθήνα επισκέπτεται σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας και προεδρεύων του συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ κατά το τρέχον εξάμηνο, Χάικο Μάας (Heiko Maas).

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Μάας θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια στις 12:00 στο υπουργείο Εξωτερικών.

Οι συζητήσεις θα εστιασθούν στις διμερείς σχέσεις, καθώς και σε θέματα ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική παραβατικότητα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο 'Ελληνας υπουργός και ο Γερμανός ομόλογός του θα συζητήσουν επίσης, μεταξύ άλλων, την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και το μεταναστευτικό, ενώ θα ανταλλαγούν απόψεις σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας και τη διαχείριση των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων της, ιδιαίτερα στον τουρισμό.

Με το πέρας των συνομιλιών θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο, περί ώρα 13:30

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας θα γίνει δεκτός στις 11:30 και από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ κοντά στην Καλαμάτα

Κατάσχεση άνω των 2 τόνων ακατάλληλων γαλακτοκομικών προϊόντων - Τα μετέφερε φορτηγό χωρίς ψυγείο

Ο Ζελένσκι εισηγήθηκε την αντικατάσταση της πρωθυπουργού Σβιριντένκο - Της πρότεινε νέο ρόλο

Κρήτη: Βίντεο από τη στιγμή που αυτοκίνητο «πετάει» στον αέρα και πέφτει πάνω σε δέντρο και σταθμευμένα αυτοκίνητα

Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Καίει σε χαμηλή βλάστηση στη Λάκκα Κάτσαρη - Άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

«Θάνατος στη ΝΔ, γκαζάκια στα σπίτια σας»: Απειλητικά συνθήματα στο πολιτικό γραφείο της Σέβης Βολουδάκη

Πέθανε ένας από τους πολυεγκαυματίες από τη φωτιά στον Ασπρόπυργο

Marfin: Το προφίλ της 46χρονης που ζει στη Βρετανία και επιστρέφει για να απολογηθεί

Οριοθετημένη η πυρκαγιά στο Περιβολάκι Λαγκαδά – Συνεχίζεται η επιχείρηση πλήρους κατάσβεσης

Hellenic Train: Διακοπή σιδηροδρομικής κυκλοφορίας και ηλεκτροδότησης στο τμήμα μεταξύ Θεσσαλονίκης - Λιτοχώρου λόγω πυρ