Στο παγκόσμιο κύπελλο της Γένοβας μετατέθηκαν οι Πανασιατικοί αγώνες για την τελευταία πρόκριση στα Nacra 17 και τα 49er στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Αυτή την απόφαση έλαβαν από κοινού η ΔΟΕ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας και η Κινεζική Oμοσπονδία λόγω του κορωνοϊού.

Κι ως τον καταλληλότερο θαλάσσιο στίβο η παγκόσμια ομοσπονδία έκρινε αυτόν στην Γένοβα που το διάστημα 12 με 19 Απριλίου θα φιλοξενήσει τον τρίτο αγώνα για το παγκόσμιο κύπελλο.

Σε αυτή την διοργάνωση θα κριθούν τα τελευταία ευρωπαϊκά εισιτήρια πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες σε όλες τις ολυμπιακές κατηγορίες. Έτσι, μαζί με τους ιστιοπλόους από την Ευρώπη θα αγωνιστούν και οι Ασιάτες αθλητές και αθλήτριες στα Nacra 17 και τα 49er.

ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Δεν τα πήγαν καλά οι Ελληνες ιστιοπλόοι στα παγκόσμια πρωταθλήματα Nacra 17 και Λέιζερ Στάνταρντ που ολοκληρώθηκαν στην Αυστραλία.

Στα Nacra 17 έγιναν 11 ιστιοδρομίες και οι Ιορδάνης Πασχαλίδης – Μυρτώ Παπαδοπούλου τερμάτισαν 33οι σε 34 σκάφη με 343 βαθμούς.

Στα Λέιζερ μετά από 12 κούρσες ο Αναστάσιος Παναγιωτίδης κατέλαβε την 39η θέση στον αργυρό στολίσκο των 41 σκαφών. Συνολικά αγωνίστηκαν 124 σκάφη και χωρίστηκαν σε τρεις στολίσκους.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Οι νικητές στα open περιφερειακά πρωταθλήματα νήσων Αιγαίου και Βορείου Ελλάδας σε όπτιμιστ και ILCA 4

Το ''1st Paddle Challenge Poros 2026'' έρχεται στον Πόρο στις 13–15 Μαρτίου

Τα αποτελέσματα της 1ης Πανελλήνιας Πρόκρισης Bic Techno 293 & 293 Plus για την Εθνική Ομάδα

Πρεμιέρα για τις εθνικές προκρίσεις σε ILCA 4 και Bic Techno – Τριήμερο ιστιοπλοϊκής δράσης σε Σαλαμίνα και Βουλιαγμένη

Ερμιόνη Γκίκα: «Αφιερώνω το μετάλλιο στην Ελλάδα – Στη Θεσσαλονίκη θέλω το χρυσό»

AEGEAN 600 - Η αντίστροφη μέτρηση για το 6o, οι εγγραφές συμμετοχής και οι αναμνήσεις των πληρωμάτων

Δεύτερη στον κόσμο η Ερμιόνη Γκίκα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA 6 U21

Open Περιφερειακό Πρωτάθλημα Αθηνών Optimist: 203 σκάφη και διεθνείς συμμετοχές

Πρώην προπονητής Ολυμπιονίκη του 2024 καταδικάστηκε για σεξουαλικές επιθέσεις!

Με επτά Έλληνες αθλητές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Ιστιοπλοΐας 2025 στη Βιλαμούρα