Στις 15 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον η πρώτη συνάντηση του νέου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Οι συζητήσεις αναμένεται να καλύψουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων ασφαλείας, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ.

«Η σχέση που διατηρούμε με την μοναδική δημοκρατία της Μέσης Ανατολής είναι κρίσιμη για την ασφάλεια και των δύο κρατών μας» και ο πρόεδρος αναμένει να συζητήσει την διαρκή συνεργασία σε επίπεδο στρατηγικό, τεχνολογικό, στρατιωτικό και μυστικών πληροφοριών με τον ισραηλινό πρωθυπουργό, σημείωσε ο κ. Σπάισερ.

Την πρόσκληση χαιρέτισε ο κ. Νετανιάχου με μηνύματά του στο Twitter.

Πριν ορκιστεί πρόεδρος των ΗΠΑ Ο κ. Τραμπ έχει επανειλημμένα τοποθετηθεί υπέρ του Ισραήλ όσον αφορά την κατασκευή εβραϊκών οικισμών στη Δυτική Όχθη και την ανατολική Ιερουσαλήμ, την οποία οι Παλαιστίνιοι διεκδικούν ως πρωτεύουσα μελλοντικού κράτους τους.

Πηγή: kathimerini.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Συνελήφθη για ενδοοικογενειακή απειλή ο Άρης Μουγκοπέτρος - Μήνυση από την εν διαστάσει σύζυγό του

Ελικόπτερο συνετρίβη στο όρος Κιλιμάντζαρο - Πέντε νεκροί

Μεγάλες ζημιές από την καταιγίδα στον Άγιο Δημήτριo: Ο Δήμος ζητά να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Πώς θα κινηθούν τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνια

Tροχαίο στο Χαϊδάρι με έναν νεκρό – Συνελήφθη 17χρονος που διέθετε δίπλωμα, αλλά οδηγούσε δίχως επίβλεψη γονέα

Στη Γαλλία το «μαύρο κουτί» του μοιραίου Falcon

Μητροπολίτης Κοζάνης: «Βλέπω έξω καθηγητές να γυρίζουν τη μαύρη νύχτα με το σκυλάκι τους - Εκεί κατήντησε η Ελλάδα»

Τροχαίο δυστύχημα στην Ιερά Οδό - Ανήλικος ο οδηγός του αυτοκινήτου

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τα Χριστούγεννα

Πτώση τιμών στις κατοικίες του Λονδίνου – Γιατί οι ακριβές περιοχές “βουλιάζουν”