Στο Παρίσι στις 20 Ιουνίου θα εξεταστεί από το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο η υπόθεση των «μυστικών» δοκιμών της Mercedes με την Pirelli, όπως ανακοινώθηκε από τη FIA. Το θέμα αφορά το γεγονός ότι μετά το Grand Prix της Βαρκελώνης, η γερμανική ομάδα συμμετείχε σε δοκιμές του αποκλειστικού προμηθευτή ελαστικών του πρωταθλήματος της Formula 1 με μονοθέσιο του 2013, κάτι που απαγορεύεται ρητά από τους κανονισμούς.

«Στις 5 Ιουνίου του 2013, μετά από επίσημη διαμαρτυρία που έκαναν στη διάρκεια του Grand Prix του Μονακό η Red Bull και η Ferrari απέναντι στη Mercedes για δοκιμές τριών ημερών με τα ελαστικά της Pirelli στις 15, 16 και 17 Μαΐου στη Βαρκελώνη με μονοθέσιο του 2013, ο πρόεδρος της FIA ενημέρωσε το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο τις κατηγορίες απέναντι σε Mercedes και Pirelli και αυτό τις κάλεσε σε απολογία», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η ακροαματική διαδικασία θα αρχίσει στις 9:30 (ώρα Γαλλίας) στις 20 Ιουνίου και η απόφαση θα εκδοθεί το συντομότερο δυνατό μετά την ολοκλήρωση. Η Mercedes αντιμετωπίζει κίνδυνο κυρώσεων για παραβίαση του αθλητικού κώδικα επειδή παρείχε μονοθέσιο του 2013 (και δεν επιτρέπεται παρά μόνο με μονοθέσιο διετίας), ενώ δεν είναι γνωστό τι είδους συνέπειες μπορεί να υπάρχουν για την Pirelli από τη στιγμή που δεν είναι ανταγωνίστρια ομάδα, αλλά ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών του πρωταθλήματος.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

H Formula 1 επιστρέφει στην Αφρική: Στη Ρουάντα Grand Prix από το 2030 και μετά

Η βαθμολογία της Formula 1: Ολοένα και πιο κοντά στον τίτλο ο Αντονέλι - Πλησιάζει την τριάδα ο Φερστάπεν

He is back: Δεύτερη σερί νίκη για τον Φερστάπεν στη Σιγκαπούρη!

Ιστορική pole position για τον Φερστάπεν στη Σιγκαπούρη!

F1: Κυρίαρχος ο Φερστάπεν στο βρόχινο Σπριντ της Σιγκαπούρης – Καταστροφικό φινάλε για τη ΜακΛάρεν

Καμία ποινή για Φερστάπεν στο περιστατικό με Χάμιλτον: Εκκινεί από την pole position στο Sprint Σιγκαπούρης

Συνεχίζει με... σπασμένα φρένα ο Φερστάπεν: Ο «Ιπτάμενος Ολλανδός» κατέκτησε την pole του Sprint Race της Σιγκαπούρης!

Φερστάπεν: «Περήφανος για όλη την ομάδα»-Αντονέλι: «Ό,τι καλύτερο μπορούσαμε»

Formula 1: «Φωτιά» στη βαθμολογία μετά τη Μαλαισία – Φερστάπεν και Νόρις μαζί στους 188 βαθμούς

Πρώτη φετινή νίκη ο Φερστάπεν στο χάος της Μαλαισίας, απίθανο comeback οι Ferrari, καταστροφή για Ράσελ!