Ματς με δύο όψεις έγινε στην Ελευσίνα για την πέμπτη αγωνιστική της Α1. Το πρώτο… ντέρμπι, με τον Κολοσσό να δείχνει αποφασισμένος και ικανός να πάψει να αποτελεί η μοναδική ομάδα χωρίς νίκη στην Α1. Το δεύτερο… παράσταση για ένα ρόλο, με τον Πανελευσινιακό να κυριαρχεί και να φλερτάρει με την εκατοστάρα, κερδίζοντας τελικά με 97-69 και φτάνοντας τις τρεις σερί νίκες στην Α1. Ο Μο Φαγέ με 24 πόντους ήταν ο κορυφαίος των γηπεδούχων, που είχαν 9/16 τρίποντα.

Το ματς

Το ματς ξεκίνησε με… σερί. Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν τους πρώτους οκτώ πόντους (0-8), οι γηπεδούχοι τους επόμενους οκτώ (8-8) και οι Ροδίτες άλλους επτά αναπάντητους (8-15) διατηρώντας τον έλεγχο σε όλο το πρώτο δεκάλεπτο. Με την πάροδο του χρόνου ο Πανελευσινιακός έδειχνε να βρίσκει ρυθμό και να βελτιώνεται αμυντικά. Με ένα 9-0 που ολοκληρώθηκε με το δεύτερο τρίποντο του Αβραμίδη πέρασε μπροστά (31-28), όμως Τσάμης, Παπαντωνίου και Γεωργαλλής ανέλαβαν να οδηγήσουν τον Κολοσσό παρά τον τραυματισμό του Προύιτ στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με προβάδισμα (39-42).

Το τρίτο δεκάλεπτο έκρινε και το ματς. Τέρνερ και Φαγέ ήταν ασταμάτητοι, ενώ τα τρίποντα του Παπαμακάριου εκτόξευσαν τη διαφορά σε διψήφια τιμή (60-50). Παρά τις προσπάθειες των Σίμπσον και Όσμπι η περίοδος ολοκληρώθηκε με επί μέρους σκορ 29-12 και την ομάδα της Ελευσίνας να πηγαίνει στο τέταρτο δεκάλεπτο με προίκα 14 πόντων (68-54). Αυτή όχι απλώς δεν… απειλήθηκε, αλλά πήρε και μεγαλύτερες διαστάσεις στο φινάλε, με τους γηπεδούχους να κάνουν ό,τι θέλουν χάρη και στα εξαιρετικά τους ποσοστά στα τρίποντα (9/16). Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τη διαφορά στη μεγαλύτερη τιμή της, +28 (97-69), με τον Παπαμακάριο να αστοχεί σε τρίποντο που θα έφερνε κατοστάρα για τον Πανελευσινιακό.

Δεκάλεπτα: 20-26, 39-42, 68-54, 97-69.

Πανελευσινιακός (Σκαραφίγκας): Νίκου 4, Παπαμακάριος 8 (9 ασίστ), Αράπης, Ράλεϊ Ρος 14, Δημάκος, Τζόουνς 15, Φαγέ 24, Μελισσαράτος, Τέρνερ 15, Μάντζαρης 11, Αβραμίδης 6.

Κολοσσός Ρόδου (Φραγκιάς): Παπαντωνίου 9, Ραμ 2, Γεωργαλής 5, Σμιθ 8, Στεφανίδης 4, Σίμπσον 10, Τσάμης 11, Προύιτ 3, Όσμπι 17.

Διαιτητές: Σώμος-Ταβουλαρέας-Παγώνης.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τρέλα στο «Μακεδονία»: Η ΚΑΕ Άρης ανέβασε το βίντεο της αποθέωσης στον Σπανούλη!

Τα χτυπήματα που δέχθηκε ο Ναν στα πλευρά και το νέο βίντεο του καυγά με τον Τζόουνς

Σπανούλης: «Αυτή η υπέροχη υποδοχή είναι για την αρχή του οράματος του Άρη»

Έφτασε στη Θεσσαλονίκη ο Σπανούλης, πανζουρλισμός από 5.000 οπαδούς του Άρη στο αεροδρόμιο!

Λαοθάλασσα έξω από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» εν αναμονή της άφιξης του Σπανούλη!

Γκρέι: «Μπορώ να προσφέρω ηγετικές ικανότητες στην ομάδα, ο Τρινκέρι μου είπε να είμαι ο εαυτός μου»

Ολυμπιακός: Η «ερυθρόλευκη» παρακάμερα από τους πανηγυρισμούς στο ΣΕΦ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος

«Ενωμένοι μπορούμε»: Το μήνυμα του Γκάλη για τα 39 χρόνια από το έπος του 1987!

Παπανικολάου: «Η αγέλη των λύκων τα κατάφερε»

«Για πάντα στην καρδιά μου, με εκτίμηση ο Τουρίστας»: Το αντίο του Μπέβερλι στον ΠΑΟΚ