Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν συνολικά 21 άτομα, μεταξύ των οποίων και η τέως περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου για σειρά πράξεων, αλλά κυρίως παραλείψεων που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 24 συμπολίτες μας από τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα.

Δύο χρόνια μετά την καταστροφή σε ζωές και περιουσίες, που άφησε πίσω της ανθρώπινες απώλειες και συντρίμμια, η δικαιοσύνη κατόρθωσε να ολοκληρώσει τις σχετικές διαδικασίες και να ορίσει τη δίκη για τις 24 Ιανουαρίου του 2020.

Η δίκη πρόκειται να ξεκινήσει ενώπιον του Β΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας και αφορά σύμφωνα με το νόμο σε αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος.

Την έρευνα της υπόθεσης είχε αναλάβει η εισαγγελέας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, που την έφερε σε πέρας ασκώντας τις ποινικές διώξεις και θεμελιώνοντας τις κατηγορίες σε βάρος της Ρένας Δούρου και των λοιπών με πολυσέλιδο πόρισμα. Πλην της τέως περιφερειάρχη κατηγορούμενοι είναι ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Γιάννης Βασιλείου, οι τότε δήμαρχοι της Περιοχής, Ελευσίνας, Μάνδρας και Μεγάρων και οι δασάρχες Αιγάλεω και Μεγάρων και υπάλληλοι των δασαρχείων.

Πηγή: Skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ισπανία: Παραιτήθηκε ο Υπουργός Μεταφορών μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα

Συνελήφθη 52χρονος για πορνογραφία ανηλίκων - Βρέθηκε ψηφιακός φάκελος με πάνω από 3.900 αρχεία

Μπενέα στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6: «Παραμένουν ανάλγητοι οι της ΜΚΟ»

Συναγερμός στο λιμάνι της Σύρου – Έρευνες για βόμβα στο κρουαζιερόπλοιο «Crown Iris»

Pizza Fan: Δεσμεύσεις για την καταβολή των δεδουλευμένων και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας

Ελληνικό FBI: 5 συλλήψεις για εκβιασμούς και επιθέσεις με χειροβομβίδες – Από τις φυλακές ο αρχηγός

Τραμπ: Επιβεβαίωσε επιθέσεις των ΗΠΑ εναντίον αντιαεροπορικών υποδομών στο Ιράν

Η κακοκαιρία «σάρωσε» τη Σαμοθράκη: Kαταστροφές σε αγροτικούς δρόμους - Κλειστά σήμερα τα σχολεία

Σκάνδαλο με ΜΚΟ: Προφυλακίστηκε η σύντροφος του 37χρονου - «Τα χρήματα τα έπαιξε στον τζόγο»

Διπλό φονικό στη Φθιώτιδα: Ο δράστης είναι ο θείος των θυμάτων - «Δεν μου φέρονταν καλά»