Το Κίεβο επισκέπτεται σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπου αναμένεται να έχει συναντήσεις με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα και άλλους ανώτατους αξιωματούχους, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Η επίσκεψη αυτή είναι η τρίτη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, καθώς έχει ήδη μεταβεί δύο φορές στην Οδησσό, πόλη άρρηκτα συνδεδεμένη με τον Ελληνισμό.

Στο πλαίσιο των επαφών του, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να επαναλάβει το μήνυμα ότι η Ελλάδα τάσσεται υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας όλων των κρατών, καθώς επίσης και ότι καταδικάζει τον αναθεωρητισμό, από όπου και εάν προέρχεται.

«Έχω πει επανειλημμένως ότι το Διεθνές Δίκαιο, ο Καταστατικός Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών είναι “Ευαγγέλιο” για την ελληνική εξωτερική πολιτική. Αυτά θα επαναλάβω και στο Κίεβο», ανέφερε σε χτεσινή δήλωσή του ο κ. Δένδιας.

Τέλος, αναμένεται να αναφερθεί στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Ελλάδα για τη στήριξη της κυβέρνησης και του λαού της Ουκρανίας, τόσο σε διμερές, όσο και σε πολυμερές πλαίσιο.

Πηγή: Καθημερινή

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Δεύτερος σεισμός 7,5 βαθμών στη Βενεζουέλα: Καταρρεύσεις κτιρίων, φόβοι για βαρύ απολογισμό θυμάτων - Δείτε βίντεο

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο στο Λουτράκι

Ισχυρός σεισμός, 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στη Βενεζουέλα - Δείτε βίντεο

Αιματηρή συμπλοκή στην Καλλιθέα - Τραυματίστηκε σοβαρά νεαρός, 8 προσαγωγές

Νοσοκομείο Αττικόν: Ηλικιωμένος άνδρας αποπειράθηκε να μπει στο δωμάτιο της Μάρως Κοντού με μαχαίρι

Λάρισα: Συλλαλητήριο αγροτών με τρακτέρ στο κέντρο της πόλης

Νότιο Ιόνιο: Μεγάλης κλίμακας άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού με βολές βλημάτων και βύθιση στόχων (Βίντεο)

Τραμπ: Θα ζητήσει περισσότερα από 1,4 δισ. από το Κογκρέσο για την καταπολέμηση του Έμπολα

Ο Μητσοτάκης στην υπερειδική του Ράλλυ Ακρόπολις - Μπήκε στο αγωνιστικό και έζησε την ένταση

Αγρια καταδίωξη απατεώνων στη Βάρκιζα: Τράκαραν και παράτησαν το αμάξι γεμάτo χρήματα