Η πρωταθλήτρια της F1, Μερσέντες, θα επιστρέψει στην δουλειά την ερχόμενη εβδομάδα με σκοπό την εύρεση νέου οδηγού μετά τη δήλωση του Νίκο Ρόσμπεργκ οτι αποσύρεται από την ενεργό δράση.

Μπορεί τα πρώτα δοκιμαστικά της νέας σεζόν να ξεκινούν τέλη Φλεβάρη, όμως οι πρωταθλητές θέλουν να έχουν τον αντικαταστάτη του πριν το τέλος του Δεκέμβρη.

Ο Νίκι Λάουντα δήλωσε χαρακτηριστικά στο BBC: «Μέχρι τα πρώτα δοκιμαστικά τεστ του Φλεβάρη θα πρέπει να έχουμε έναν οδηγό για το νέο μας όχημα, όμως να είστε σίγουροι ότι θα γίνει πολύ πιο σύντομα με σκοπό να προπονηθεί μαζί μας. Θέλουμε η απόφαση να έχει παρθεί μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς».

Μάλιστα, η Μερσέντες αποκάλυψε ότι έχει τρεις επιλογές για την επιλογή του νέου «πιλότου».

Η πρώτη επιλογή είναι να δημιουργήσει μία ομάδα που θα θυμίζει εκείνη του Σουμάχερ-Μάσσα, έναν οδηγό δηλαδή ο οποίος θα τους χαρίσει σίγουρα βαθμούς στο πρωτάθλημα των παρασκευαστών.

Η δεύτερη επιλογή είναι να προωθήσει έναν από τους «μικρούς» της οδηγούς όπως ο Εστεμπάν Οκόν, παίρνοντας παράδειγμα από άλλες ομάδες οι οποίες έκαναν το ίδιο, δείχνοντας ταυτόχρονα την έμπρακτη στήριξή τους σε αυτούς κάτι που έγινε στην περίπτωση για παράδειγμα του Μάρκ Φερστάπεν.

Η τρίτη επιλογή είναι να προχωρήσουν στην αγορά τοπ ονομάτων της αγοράς όπως ο Αλόνσο και ο Φέτελ, κίνηση που θα είχε μεγάλο κόστος για την εταιρία με τους δύο οδηγούς να βρίσκονται σε συμβόλαια μέχρι το 2017. Η πολύ μικρή πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο επιβεβαιώθηκε και από την δήλωση της Μερσέντες: «Από τις τρεις, είναι αυτή που βλέπουμε λιγότερο πιθανή

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube