Οι «καμένοι» του Football Manager αποκλείεται να μην τον ξέρουν.

Το ίδιο και οι λάτρεις του ιταλικού ποδοσφαίρου…

Και όχι μόνο επειδή, από τα 13 του ήδη, όταν διένυσε σχεδόν 10.000 χλμ., μετακομίζοντας στην Ισπανία, «ξεχείλιζε» ταλέντο.

Αλλά λόγω και της… πολυδιαφημισμένης χώρας καταγωγής του.

Πόσο σύνηθες είναι, άλλωστε, ένας Βορειοκορεάτης να ετοιμάζεται να «κατακτήσει» την Ευρώπη;

Και όμως…

Ο 19χρονος Χαν Κουάνγκ-Σονγκ έχει όλα τις προϋποθέσεις για να κάνει ακριβώς αυτό!

Αρκεί να τον αφήσει ο Κιμ Γιονγκ Ουν…



Ο Χαν Κουάνγκ-Σονγκ, λοιπόν, είναι ό,τι καλύτερο έχει «βγάλει» το ασιατικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια. Και, πιθανότατα, είναι ό,τι καλύτερο έχει «βγάλει» ποτέ η Βόρεια Κορέα…

Αναγνωρίζοντας το σπουδαίο ταλέντο του, η οικογένειά του, του έκανε, ίσως, το καλύτερο δώρο της ζωής του, καθώς τον έστειλε, αμούστακο παιδάκι ακόμα, στην Ισπανία και στη διάσημη διεθνή σχολή ποδοσφαίρου Fundacion Marcet.

Ούτε διετία δεν έκλεισε εκεί!

Πού να… κρατηθεί;



Το 2015, λίγο πριν μπει στα 17 του χρόνια, η Κάλιαρι πρόλαβε τους «μεγάλους» της Ευρώπης και τον «άρπαξε», και πέρυσι, στις 2 Απριλίου 2017, ο Κουάνγκ-Σονγκ έγινε ο πρώτος Βορειοκορεάτης που αγωνίστηκε σε αγώνα της Serie A, στην εκτός έδρας νίκη επί της Παλέρμο!

Μόλις επτά μέρες αργότερα, δε, «μάτωσε» για πρώτη φορά ιταλικά δίχτυα, στην ήττα (3-2) από την Τορίνο… και άλλες πέντε μέρες μετά ανανέωσε τη συνεργασία του με την ομάδα της Σαρδηνίας ως το 2022, σε ένα ονειρεμένο δεκαπενθήμερο για τον πιτσιρικά!

Φέτος, οι «ροσομπλού» αποφάσισαν να τον παραχωρήσουν δανεικό στην Περούτζια, για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και αυτός… βγάζει μάτια! Σε 17 παιχνίδια της Serie B έχει πετύχει επτά γκολ, «σερβίροντας» και τρεις ασίστ, και, γενικώς, είναι ο κορυφαίος των «γκριφόνι». Μόλις στο ντεμπούτο του, άλλωστε, πέτυχε χατ-τρικ με την ομάδα της κεντρικής Ιταλίας!

Μιλάμε για έναν ταχύτατο επιθετικό, με τρομερή φυσική δύναμη, ικανό στο ψηλό παιχνίδι, που ξέρει πώς να κινηθεί χωρίς την μπάλα, και μεγάλο -για φορ- δουλευταρά μέσα στο γήπεδο! Ένα «πακέτο» που… προσέλκυσε τη Γιουβέντους!

Την Τετάρτη (17/1), λοιπόν, η εφημερίδα Tuttosport αποκάλυψε πως η «Γηραιά Κυρία» έχει βάλει στο… μάτι τον Κουάνγκ-Σονγκ! Και όχι μόνο τον έχει βάλει στο «στόχαστρό» της, αλλά είναι μεγάλη… καψούρα των ανθρώπων της Γιούβε, θεωρώντας πως ο 19χρονος επιθετικός είναι ικανός για μεγάλα πράγματα.



Μόνο που υπάρχει ένα πρόβλημα…

Το ίδιο που αντιμετωπίζει και ο… Τραμπ.

Και ακούει, φυσικά, στο όνομα «Κιμ Γιονγκ Ουν»!

Και αυτό, διότι, σύμφωνα με τους νόμους του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας, όσοι Βορειοκορεάτες εργάζονται εκτός συνόρων είναι υποχρεωμένοι να στέλνουν το μεγαλύτερο μέρος του μισθού τους πίσω στη χώρα τους! Η Κάλιαρι τονίζει πως πληρώνει απευθείας τον παίκτη, αλλά στην Ιταλία θεωρούν δεδομένο πως τα περισσότερα λεφτά πάνε στην τσέπη του Κιμ!

Και αυτό λογίζεται ως ανασταλτικός παράγοντας για τη Γιουβέντους, που, σε καμία περίπτωση, δεν θέλει να… πληρώνει τον ανώτατο ηγέτη της Βορείου Κορέας!

Μόλις πριν λίγο καιρό, εξάλλου, ο Κουάνγκ-Σονγκ είχε προσκληθεί από τη γνωστή ιταλική εκπομπή «Domenica Sportiva» για συνέντευξη, η οποία, όμως, ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή, μετά από τηλεφώνημα το οποίο δέχθηκε ο παίκτης από ηγετικό στέλεχος της χώρας του, εμποδίζοντάς τον να παρουσιαστεί στην ιταλική τηλεόραση με την απειλή του επαναπατρισμού!

Είναι δεδομένο, πάντως, πως θα γίνει μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου να μη χαθεί αυτό το σπουδαίο ταλέντο -με την ευχή να μην αρχίσει να απειλεί με το… κουμπί του και το ποδόσφαιρο ο Κιμ Γιονγκ Ουν.



Νίκος Ράλλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube