Με δύο επιλογές από Super League 1 και Serie A συνεχίζει η στήλη τη Δευτέρα (18/4), με τους φιλοξενούμενους να έχουν την... τιμητική τους.

ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ (18:00, 5η αγωνιστική των playoffs της Super League 1):

Τέρμα τα… ψέματα για την ΑΕΚ. Νικά στα Γιάννενα ή χάνεται! Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πλην του «τριπόντου» για τους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι πλέον βρίσκονται στην 5η θέση, στο -5 από τον Άρη και στο -3 από τον Παναθηναϊκό. Ειδικά μετά τις χθεσινές νίκες των Θεσσαλονικιών και των «πρασίνων» αλλά και τη δική της ήττα (1-2) από τον Άρη, θα δυσκολέψει για τα καλά η διεκδίκηση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου από την ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου σε περίπτωση που δεν επικρατήσει.

Ευχάριστη έκπληξη ο ΠΑΣ (6ος, 43β.), ο οποίος κόβει συνεχώς βαθμούς από τους «μεγάλους» (τρεις σερί ισοπαλίες στα playoffs). Ωστόσο, φαίνεται πως η ΑΕΚ έχει τον τρόπο της φέτος απέναντί του, καθώς πανηγύρισε και στα δύο ματς της κανονικής περιόδου. Σε συνδυασμό με το κίνητρο της «Ένωσης», αλλά και του καλού προσώπου που δείχνει στα εκτός έδρας παιχνίδια της, θα πάμε με το «διπλό» σε αποδόσεις που τείνουν στον διπλασιαμό.

Νάπολι-Ρόμα (20:00, 33η αγωνιστική της Serie A):

Η Νάπολι την περασμένη αγωνιστική έδωσε για ακόμα μια φορά δικαιώματα σε όσους τη θεωρούν «λίγη» για τη διεκδίκηση ενός πρωταθλήματος. Το σύνολο του Σπαλέτι ηττήθηκε 3-2 εντός έδρας από τη Φιορεντίνα και σε συνδυασμό και με τις νίκες των Μίλαν και Ίντερ την περασμένη Παρασκευή (15/4), έμεινε στο -5 και στο -3, αντίστοιχα.

Από την άλλη, η Ρόμα έχει κάθε λόγο να πηγαίνει στη Νάπολη με την ψυχολογία στα ύψη. Καταρχάς, μεσοβδόμαδα πανηγύρισε την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Europa Conference League ρίχνοντας «τεσσάρα» (4-0) στην Μπόντο/Γκλιμτ. Ύστερα από δύο μέρες είδε τη Γιουβέντους να στραβοπατά (1-1) υποδεχόμενη την Μπολόνια κι έτσι έχει την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά της από την τετράδα (στο -6 αυτή τη στιγμή με ματς λιγότερο). Κι όλα αυτά, ενώ έχει να ηττηθεί στο πρωτάθλημα από τις 9 Γενάρη (4-3 από τη Γιουβέντους).

Δεδομένων των παραπάνω, η απόδοση της επιλογής του να μην ηττηθεί η Ρόμα (πάνω από 1.80) κρίνεται αρκετά τίμια.

Συνοπτικά, οι προτάσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ 2 1.95

Νάπολι-Ρόμα Χ2 1.85

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube