Η συμφωνία μεταξύ Γερμανών και ομοσπονδίας περιλαμβάνει την ετήσια εναλλαγή διεξαγωγής του αγώνα ανάμεσα στις πίστες του Νίρμπουργκρινγκ και του Χόκενχαϊμ. Όμως τα οικονομικά προβλήματα της εταιρείας που διαχειρίζεται την πίστα του Νίρμπουργκρινγκ έφεραν την απουσία του Γερμανικού Γκραν Πρι από το 2015.

Φέτος ο αγώνας διεξήχθη κανονικά στο Χόκενχαϊμ, όπως όριζε η συμφωνία, όμως το 2017 το Γκραν Πρι επιστρέφει στην πάλαι ποτέ «πράσινη κόλαση». Στο προσωρινό πρόγραμμα που ανακοίνωσε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 30 Ιουλίου, όμως ακόμα «αναμένει επιβεβαίωση».

Οι υπεύθυνοι της πίστας του Χόκενχαιμ δηλώνουν πως δεν έχει υπάρξει ακόμα κάποια συμφωνία με την ομοσπονδία και ο αγώνας θα διεξαχθεί και το 2017 στην πίστα μόνο αν είναι οικονομικά βιώσιμος.

«Η παρουσία της πίστας στο πρόγραμμα φαίνεται να είναι προσωρινή, καθώς δεν υπάρχουν συζητήσεις ούτε συμφωνία για το 2017. Ενδιαφερόμαστε να διοργανώσουμε τον αγώνα αν αρνηθεί το Νίρμπουργκρινγκ και αν οι συνθήκες είναι σωστές, δηλαδή αν δεν υπάρχει οικονομικό ρίσκο», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας που έχει τα δικαιώματα της πίστας στην ιστοσελίδα GP Update.

Επιμέλεια: Νίκος Αρβανίτης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube