Όχι μόνο παρέμεινε, όχι μόνο έχει αυξημένες αρμοδιότητες, αλλά ο Γιώργος Καραγκούνης επωμίζεται και μια πολύ σημαντική απόφαση στη δύσκολη επόμενη μέρα της Εθνικής, μετά το εφιαλτικό ξεκίνημα στα προκριματικά του Euro 2016 και την απόλυση του Κλαούντιο Ρανιέρι.

Όπως έλεγαν χθες από την ΕΠΟ, ο «τυπάρας» θα είναι αυτός που παίρνει στα χέρια του την «καυτή πατάτα» της επιλογής του νέου ομοσπονδιακού προπονητή. Πρόθεση της ομοσπονδίας είναι ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου, σαν τον «Κάρα», που γνωρίζει καλά τις ανάγκες της ομάδας στην παρούσα φάση, να επωμιστεί την ευθύνη μιας εκ των δυσκολότερων αποφάσεων στη σύγχρονη ιστορία της Εθνικής.

Ο Καραγκούνης, λοιπόν, καλείται να καταρτίσει μια λίστα από προπονητές που κατά την άποψή του πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για να οδηγήσουν την Εθνική στο μέλλον. Κατόπιν και σε συνεννόηση με τον Γιώργο Σαρρή θα γίνει η επιλογή του εκλεκτού, οι επαφές μαζί του για να υπάρξει συμφωνία και εφόσον όλα είναι έτοιμα, θα πρέπει το ΔΣ της ΕΠΟ να εγκρίνει την πρόσληψη.

Η ομοσπονδία αυτή τη φορά δηλώνει αποφασισμένη να στηρίξει την επιλογή που θα γίνει από κάποιον άνθρωπο με ποδοσφαιρικές γνώσεις κι όχι όπως συνέβη με την περίπτωση του Κλαούντιο Ρανιέρι, ο οποίος δεν ήταν στην αντίστοιχη λίστα που είχε καταρτίσει ο τότε αθλητικός διευθυντής, Τάκης Φύσσας.

Από πλευράς ΕΠΟ τονίζεται πως δεν θα γίνει βιαστική επιλογή, δεδομένου ότι η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση της Εθνικής είναι ο «τελικός» με την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη στις 29 Μαρτίου. Όμως από την άλλη δεν θέλουν να καθυστερήσουν πολύ τη διευθέτηση του συγκεκριμένου θέματος, αφού ο νέος προπονητής θα πρέπει να έχει το χρόνο για το σχεδιασμό του πλάνου του.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Αναλαμβάνει ως υπηρεσιακός ο Νίκος Παπαδόπουλος στην Εθνική ομάδα για τα φιλικά με Γερμανία και Μάλτα

Ντέμης: «Αυτός είναι ο Έλληνας ή η Ελληνίδα εκτός αθλητισμού που θαυμάζω»

Κουτσογούλας: «Στόχος μου να παίξω με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού»

IFFHS: Άλμα για Ολυμπιακό, ξεπέρασε τον ΠΑΟΚ, αμφότεροι πάνω από Γιουνάιτεντ-Γιουβέντους - Χαμηλά Παναθηναϊκός και ΑΕΚ!

Νταρακλίτσης για κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού: «Έχουν εντοπίσει πέντε μεγάλα ψάρια»

Κύκλωμα στοιχηματισμού: Ασκήθηκαν οι διώξεις - 173 ερευνώνται για εγκληματική οργάνωση!

Χαμός σε ματς τοπικού της Λάρισας: Διαιτητής κατέγραψε πως τον έριξαν κάτω και τον κλώτσησαν!

Super League Κ19: Παράταση στέψης για Ολυμπιακό, τον νίκησε ο ΠΑΟΚ

Μπαλτάκος: «Μακάρι ο νέος πρόεδρος να είναι από τη Θεσσαλονίκη»

Υπέταξε τον ΟΦΗ και σήκωσε το 10ο σερί και 19ο πρωτάθλημα της ιστορίας του ο ΠΑΟΚ!